- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Novogodišnja poruka Putina: Ključna godina tokom koje su postavljeni temelji za budućnost Rusije

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaNovogodišnje obraćanje predsednika Rusije Vladimira Putina
Novogodišnje obraćanje predsednika Rusije Vladimira Putina - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se građanima u novogodišnjoj poruci i tom prilikom istakao da je 2022. godina predstavljala godinu ključnih događaja koji postavljaju temelje za budućnost i nezavisnost Ruske Federacije.
Putin je, naime, uputio Rusima novogodišnju čestitku okružen vojnicima koji učestvuju u specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.
„Moralna, istorijska pravednost je na našoj strani“, rekao je ruski lider. „Odlazeća godina donela je velike, kardinalne promene kako za našu zemlju, tako i za ceo svet. Bila je ispunjena brigama i strepnjama. Ali naša višenacionalna država i njeni narodi pokazali su hrabrost i dostojanstvo, kako je bio slučaj u svim teškim epohama ruske istorije. Rečju i delom su podržali zaštitnike otadžbine, naše vojnike i oficire, sve učesnike u specijalnoj vojnoj operaciji“, istakao je Putin.
Putin je kazao i da je ovo bila godina zaista sudbonosnih događaja koji su postali granica koja postavlja temelje naše zajedničke budućnosti, naše istinske nezavisnosti. „Za to se danas i borimo, štitimo naš narod na našim istorijskim teritorijama u novim subjektima Rusije, zajedno gradimo i stvaramo“, rekao je Putin.
„Uvek smo znali, a danas smo se ponovo uverili u to da suverena, nezavisna, bezbedna budućnost Rusije zavisi samo od nas. Od naše snage i volje“, poručio je predsednik Rusije. Istakao je i da je Zapad lagao govoreći o miru, dok se istovremeno spremao za agresiju. „Danas to otvoreno priznaje, bez ustručavanja“, konstatovao je Putin.
Prema rečima Putina, zapadne elite cinično koriste Ukrajinu i njen narod za slabljenje i raskol Rusije. „Nikada nikome nismo niti ćemo dozvoliti da to uradi“, poručio je on.
Iz Putinovog obraćanja:
Protekla godina je bila godina preokreta koji postavljaju temelje za budućnost i nezavisnost, za šta se danas zemlja i bori;
Rusija gradi i stvara, najvažnija je sudbina zemlje, a zaštita otadžbine je sveta dužnost;
Rusi su pokazali hrabrost i dostojanstvo, podržali su učesnike u specijalnoj vojnoj operaciji;
Istina je na našoj strani;
Rusija štiti svoj narod na svojim istorijskim teritorijama;
Suverenitet Rusije zavisi od naše snage i volje;
Zapadne elite su nas godinama uveravale u svoje miroljubive namere, između ostalog i u Donbasu, gde su u stvari podržavali neonaciste;
Zapad koristi ukrajinski narod za slabljenje Rusije – mi to nikada nećemo dozvoliti;
Zapad je lagao o miru i spremao se za agresiju – sada otvoreno govori o tome;
Garancije mira i bezbednosti treba da budu pouzdano obezbeđene;
Putin je ujedno i zahvalio učesnicima u specijalnoj vojnoj operaciji za snagu duha i odvažnost. „Milioni ljudi su uz vas dušom i srcem“, zaključio je ruski predsednik.
Bonus video:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala