- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kako će raditi prodavnice i prevoz tokom praznika

© Sputnik / Lola ĐorđevićBožićni bazar u Knez Mihailovoj
Božićni bazar u Knez Mihailovoj  - Sputnik Srbija, 1920, 31.12.2022
Pratite nas
Prvi dan nove 2023. godine biće neradan za uslužne i trgovinske objekte širom prestonice. Pošta u Takovskoj dežuraće 1. januara, a parking u prestonici biće besplatan.
Linije javnog gradskog prevoza prva tri dana nove godine saobraćaće po redu vožnje od nedelje. Većina gradskih pijaca u nedelju će biti zatvorena.

Prodavnice

Trgovinski objekti 31. decembra radiće uglavnom do 18 časova, dok će za većinu prodavnica 1. januar biti neradan dan. Tokom 2. do 3. januara prodavnice će biti uglavnom otvorene. Prvi dan nove godine, kao i uvek, neradan je za sve tržne centre. Međutim, vrata bioskopa, koji se nalaze u sklopu ovih centara, biće otvorena.

Pijace

Zelene pijace u subotu će raditi uobičajeno od 6 do 19 časova, dok će 1. januara većina biti zatvorena. Planirano je da pijace „Zemun“, „Banovo brdo“, „Bele vode“ i „Dušanovac“ 1. januara rade skraćeno do 14 časova. Već 2. januara beogradske zelene pijace biće otvorene od 6 do 14 sati.
Garaža na pijaci „Palilula“ neće raditi prvog dana nove godine, dok će u ponedeljak, 1. januara, biti otvorena do 15 časova. Parkiralište na pijaci „Zemun“ radiće tokom praznika 24 časa, a garaža na pijaci „Zeleni venac“ neće raditi 1. januara, dok će 2. januara raditi do 15 časova.

Prevoz i parking

Tokom 1, 2. i 3. januara javni gradski prevoz će funkcionisati po nedeljnom redu vožnje. JKP „Parking servis” neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada od 1. do 3. januara. U ovom periodu biće zatvoreni i šalteri za rad sa strankama.

Apoteke

Ukupno pet apoteka „Beograd“ će, kao i ranijih godina, 1. i 2. januara primati kupce 24 časa: u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, na Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Ulici dr Đorđa Kovačevića 27. Većina privatnih apoteka radiće po redovnom radnom vremenu tokom praznika.

Pošta

Glavna pošta u Takovskoj ulici ovih dana biće otvorena non-stop. Prvog dana nove godine dežuraće pošta u Takovskoj i na Aerodromu „Nikola Tesla“. U ponedeljak, 2. januara, osim Glavne, dežuraće i šalteri ekspozitura u tržnim centrima u Beogradu. Trećeg dana nove godine biće otvorene sve pošte u prestonici.
Skadralija noću - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
ŽIVOT
Meteorolog otkriva kakvo nas vreme očekuje za doček Nove godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala