Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Možda će biti beogradski, ali i neki drugi izbori sledeće godine

© Sputnik / Lola ĐorđevićGlasanje na izborima
Glasanje na izborima - Sputnik Srbija, 1920, 30.12.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će se videti da li će naredne godine biti beogradski izbori, ali i neki drugi i da veruje da će na sledeće izbore kada god oni da budu izaći jedan veliki, široki narodni pokret za slobodnu Srbiju.
Predsednik je gostujući na TV Prva kazao da slede redovni pokrajinski i lokalni izbori, koji bi trebalo da se održe 2024. godine.
"Sada da li će biti krajem 2023. ili 2024. to ćemo da vidimo. Mogu da budu i republički izbori, nikada to ne znate", rekao je Vučić.
Na pitanje da li će biti predsednički izbori rekao je da je njemu ovo poslednji mandat.
"Što da budu predsednički? Meni je ovo poslednji manadat. Ako sada izraze želju možemo da idemo na refendum za predsednika. Ali to bi bilo tako poražavajuće da se plašim da bi bilo i suviše ponižavajuće za njih", rekao je predsednik govoreći o političkim oponentima.
Naglasio je da su "pametni dovoljno da znaju da im to nije potrebno".
"Znaju da bi ujedinili narod protiv sebe i da bi to bila najubedljivija pobeda SNS ili bolje rečeno jednog velikog, širokog narodnog pokreta za slobodnu Srbiju koji neće da bude među ovim desnima koji štete Srbiji, jednako kao i ovi levo. To će biti ozbiljan pokret pristojnih, racionalnih ljudi koji će gledati kako da očuvaju svoju zemlju. Koji neće da nas uvode u ratove i sankcije tek tako i koji neće da predaju srpsku zemlju da bi se dodvorili nekom drugom", rekao je predsednik.
Najavio je da će u tom pokretu biti i Mađara, Rumuna, Slovaka, Bugara, ali i mnogih drugih.

"Posle Skupštine SNS neću biti predsednik stranke"

Vučić je rekao da posle sledeće Skupštine Srpske napredne stranke neće više biti predsednik partije.
"Zbog celokupne situacije nismo zakazali sada skupštin, ali smo krenuli u izborni proces unutar SNS-a i već je izabrano 15 opštinskih odbora u Beogradu i neki po Srbiji i idemo na skupštinu posle koje ja neću biti predsednik SNS", kazao je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala