- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Uhapšeno 109 migranata, među njima i pripadnici avganistanske vojske sa međunarodne poternice

© Sputnik / Lola ĐorđevićPolicija
Policija - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
Pratite nas
Kod Subotice je uhapšeno 109 migranata, a među njima su i dve osobe koje potražuje svetska policija. Kako javlja RTS, reč je o generalima i oficirima avganistanske vojske za kojima je Francuska raspisala međunarodnu poternicu za najteža krivična dela među kojima i terorizam.
Ovim povodom oglasio se i MUP, navodeći da je Radna grupa za borbu protiv krijumčarenja ljudi i iregularnih migracija pronašla migrante na području Radanovačke šume kod Subotice, od kojih je 25 bezbednosno interesantnih lica, protiv kojih će biti preduzete mere u skladu sa zakonom.
Među pronađenim migrantima, otkrivena su dva lica koja potražuju svetske policije zbog više različitih krivičnih dela, saopštio je MUP, ne navodeći o kome je reč.
Tokom akcije, policija je pretragom terena pronašla automatsku pušku sa dva pripadajuća okvira i municijom, kao i manju količinu marihuane.
Iregularni migranti, koji nisu bezbednosno interesantni, biće prebačeni u prihvatne centre, dodaje se u saopštenju.
Pripadnici Radne grupe sproveli su i akciju pojačane kontrole na teritoriji Horgoša, gde su pronašli 93 migranta koji će biti prebačeni u prihvatne centre.
Akcije su sprovedene u okviru kontinuiranog rada na suzbijanju iregularnih migracija, uz angažovanje pripadnika Radne grupe formirane po nalogu ministra unutrašnjih poslova, u saradnji sa novosadskim Odredom Žandarmerije i Upravom granične policije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala