- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerikanac poslao podršku Rusima: „Da svima bude dozvoljeno da igraju“

© AP Photo / John MinchilloDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
Pratite nas
Naredna teniska sezona počeće drugačije od prethodne jer će Novak Đoković za razliku od prošle igrati na Australijan openu, ali promene bi mogle da slede i u nastavku. Najveće nade usmerene su ka Vimbldonu koji bi mogao da ukine zabranu učešća ruskim i beloruskim teniserima, a tome se nada i njihov kolega Rajli Opelka.
Teniska sezona obilovala je promenama i nepravdom, a pored Novaka Đokovića koji nije igrao na Australijan openu i Otvorenom prvenstvu Amerike najviše su ispaštali ruski i beloruski teniseri i teniserke kojima je Vimbldon posle savetovanja sa vladom Velike Britanije zabranio učešće.
Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Karen Hačanov, Aslan Karacev, Darija Kasatkina, Anastasija Pavljučenkova, Veronika Kudermetova samo su neka od imena koji nisu mogli da igraju na londonskoj travi.
Na pitanje „Tenis Podkasta“ koje je postavljeno na društvenim mrežama šta obožavatelji belog sporta predviđaju da će se dogoditi naredne sezone, odgovorio je i Rajli Opelka, američki teniser.
„Da svima bude dozvoljeno da igraju na Vimbldonu“, napisao je Opelka.
Jasno je da Amerikanac ovom porukom dao veliku podršku kolegama iz Rusije i Belorusije, mada je od ranije poznato se Opelka bori za pravdu prema ostalim igračima.
U nekoliko navrata Opelka je podržao Novaka i tokom situacije u Australiji, ali i u Americi kada Đoković kao nevakcinisan stranac nije mogao da uđe u zemlju. Amerikanac je tada kritikovao svoju politiku svoje domovine kako bi stao u odbranu srpskog asa.
Novak Đoković i Nik Kirjos - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
SPORT
Kirjos ušao u raspravu sa Amerikancem: „Novak i ja ne ubijamo tenis“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
SPORT
Poljaci nisu dozvolili Novaku da ostvari još jedan rekord
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
SPORT
Kanađanka oduševljena Noletom: „Majstor!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala