- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: „Imperator Aleksandar III“ po mnogim karakteristikama nema pandana u svetu, stižu još četiri

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaNuklearna podmornica
Nuklearna podmornica - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin učestvovao je putem video-linka u ceremoniji podizanja zastave na nuklearnoj podmornici "Aleksandar Suvorov" i porinuću „Imperatora Aleksandra III“.
Kako je istakao ruski predsednik, nove podmornice po mnogim karakteristikama nema pandana u svetu. On je istakao doprinos preduzeća Ujedinjene brodograditeljske korporacije - konstruktorskog biroa Rubin i fabrike Sevmaš u izgradnji nuklearne podmorničke flote.
"Najnoviji nuklearni nosači raketa, koji se tamo projektuju i grade, po mnogo čemu nemaju pandane u svetu“, rekao je šef države.
Rusija će povećati tempo i obim izgradnje brodova, različitih klasa.
„Povećaćemo tempo i obim izgradnje brodova različitih projekata, opremićemo ih najsavremenijim naoružanjem, sprovesti operativnu i borbenu obuku mornara, uzimajući u obzir stečeno iskustvo, uključujući i tokom specijalne vojne operacije“, rekao je šef ruske države.
Putin je istakao da će u okviru aktuelnog programa naoružanja biti izgrađene još četiri podmornice ove klase, koje će štititi zemlju u narednim decenijama.
Nuklearna podmornica "Imperator Aleksandar III" je sedmi nosač raketa iz porodice ruskih podmornica "Borej-A". Oni mogu da nose 16 interkontinentalnih balističkih raketa "Bulava".
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala