- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kijev spreman za istragu pada rakete S-300 na teritoriju Belorusije

© Foto : Telegram/belarusian_silovikBeloruski deminer posmatra ukrajinsku raketu S-300
Beloruski deminer posmatra ukrajinsku raketu S-300  - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
Pratite nas
Kijev je spreman da sprovede istragu incidenta sa raketom koja je pala u Belorusiju i pozove eksperte, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo odbrane.
„Ukrajinska strana, zadržavajući bezuslovno pravo na odbranu i zaštitu sopstvenog neba, istovremeno je spremna da u Ukrajini sprovede objektivnu istragu incidenta koji se dogodio 29. decembra na nebu iznad teritorije Belorusije kao posledica odbijanja forsiranog raketnog napada Rusije“, navodi se u komentaru objavljenom na sajtu Ministarstva.
U saopštenju se dodaje da je Ukrajina spremna da pozove da u takvoj istrazi učestvuju autoritativni stručnjaci iz zemalja koje ni na koji način nisu povezane sa Rusijom.
U međuvremenu je portparol komande vazdušnih snaga Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat izjavio da ukrajinske snage ne poriču da bi raketa koja je pala na teritoriju Belorusije mogla biti ukrajinska.
„Takve stvari su moguće. Ne mogu se isključiti. Znamo za primere na teritoriji susednih država – neke krhotine mogu da padnu“, rekao je on za ukrajinsku televiziju „24 kanal“.
Na teritoriju Belorusije pala je ukrajinska raketa koja je ispaljena iz PVO sistema S-300. Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je da je raketu oborio sistem beloruske protivvazduhoplovne odbrane.
Trenutno na licu mesta rade stručnjaci Istražnog komiteta, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva odbrane. Nema izveštaja o žrtvama.
Ministarstvo spoljnih poslova Belorusije u Minsku - Sputnik Srbija, 1920, 29.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Minsk uputio protest ukrajinskom ambasadoru zbog rakete
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala