- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Radno vreme prodavnica i zanatskih radnji u Beogradu tokom predstojećih praznika

© PixabayTrgovina
Trgovina - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
Pratite nas
U Beogradu će tokom predstojećeg praznovanja Nove godine i Božića radno vreme zanatskih i trgovinskih objekata biti izmenjeno.
Tako će 31. decembra dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr.), morati da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok 1. januara dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.
Kako se navodi na sajtu Grada Beograda, 2. januara dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, a 3. januara najmanje od 9 do 12 časova.
Na Badnji dan, 6. januara, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr.), moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova, navodi se i dodaje da 7. januara dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.
Na dan državnog i drugog praznika (1, 2, 3. i 7. januara), nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.
Benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i na opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade tokom celog dana, 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.
Dežurni prodajni objekti, koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika, navodi se i dodaje da svi trgovinski i zanatski objekti tokom novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i raditi duže od navedenog radnog vremena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala