- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Luka je čudo – Slovenac ispisao istoriju u Americi

© AP Photo / LM OteroLuka Dončić
Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
Pratite nas
Luka Dončić pružio je novu vanserijsku partiju u pobedi Dalasa protiv Njujork Niksa rezultatom 126:121. Nestvarni Slovenac ponovo je odigrao meč sa 50+ poena, s tim šo se ovoga puta zaustavio na rekordnih 60 poena, a imao je i 21 skok i 10 asistencija, uključujući i produžetak posle kojeg je bio poznat pobednik.
Amerika ne pamti partiju kakvu je u Teksasu pružio reprezetativac Slovenije. Luka je još jednom u kratkom vremenskom razmaku postigao gotovo polovinu poena svojih Maveriksa.
Bio je nerešiva enigma za košarkaše Njujorka, što potvrđuju nestvarne brojke koje je zabeležio.
Upravo je Luka Dončić obezbedio Dalasu produžetak u dramatičnoj završnici protiv Niksa. Neverovatno je šta je sve Slovenac uradio kako bi „kupio“ svom timu produžetak, a sebi obezbedio mesto u istoriji NBA lige.
Na manje od pet sekundi pre isteka regularnih 48 minuta, Dalas je imao zaostatak od tri poena, (115:112) a Dončić je bio na liniji slobodnih bacanja.
Luka je bio precizan kod prvog, dok je drugo namerno promašio, bacivši iz sve snage loptu od tablu koja se uz dosta sreće odbila i kasnije završila u njegovim rukama. Ostalo je istorija. Naravno, pogodio je uz zvuk sirene, postavio lični rekord u NBA ligi i odveo meč u produžetak.
U dodatnih pet minuta Mavsi su uspeli da se izbore za novu pobedu, a Dončić je meč završio sa rekordnih 60 poena, uz izuzetno visoke procente šuta iz igre – čak 67 odsto.
Dončić je izveo čak 22 slobodna bacanja, od kojih je realizovao 16.
Prva zvezda Dalasa trenutno je drugi strelac NBA lige sa prosekom od 33,6 poena po mečnju. Efikasniji od njega jedino je snažni centar Filadelfije Džoel Embid koji ubacuje 33,7 poena po meču.
Dalas zauzima šestu poziciju u Zapadnoj konferenciji i imaju mesto koje ih vodi u plej-of, dok je Denver prvi posle nove pobede i sjajne partije Nikole Jokića.
Jokić i Divac - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
SPORT
Jokić pozdravio Divca, pa pokazao Sakramentu ko je „kralj“
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2022
SPORT
Amerikanci nepravedni prema Srbinu – Jokić je najbolji, ali nagrade nema
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala