- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Kultna turistička destinacija pretvorena u ledeni spektakl /video/

Pratite nas
Kultna turistička destinacija na granici između SAD i Kanade pretvorila se ovih dana u ledeni spektakl kada je zimska oluja zahvatila Bufalo koji se nalazi oko 40 kilometara južno od nje.
Na turističkoj stranici Nijagarinih vodopada navode da svake sekunde slapovima protekne čak 3.160 tona vode, dok potpuno zamrzavanje nije moguće. Američka strana vodopada dostigla je tačku smrzavanja samo pet puta u istoriji kada je led blokirao dalji tok vode niz reku zbog čega su 1964. godine postavljeni čelični nosači za sprečavanje stvaranja velikih akumulacija leda.
Zamrznuti izgled vodopada nastao je smrzavanjem površinske vode i magle koji se pretvaraju u led stvarajući tako ledene kreacije u podnožju vodopada. U posebno hladnim zimama, sneg i led koji se stvaraju iznad reke formiraju ledeni most. Sve do 1912. Godine turisti i meštani prelazili su reku preko ledenog mosta da bi uživali u jedinstvnom pogledu na slapove.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala