- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Gasprom“: Svetska potražnja za gasom u 2022. godini u padu za 65 milijardi kubnih metara

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaDirektor "Gasproma" Aleksej Miler
Direktor Gasproma Aleksej Miler - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
Pratite nas
Direktor „Gasproma“ Aleksej Miler izjavio je da se očekuje da će u ovoj godini ukupna svetska potražnja za gasom biti u padu od 65 milijardi kubnih metara, od čega se 55 milijardi kubika odnosi na zemlje Evropske unije.
„Prema preliminarnim procenama, pad svetske potražnje za gasom u 2022. godini je 65 milijardi kubnih metara gasa. Treba reći da 55 milijardi kubnih metara ide na 27 zemalja Evropske unije. To mnogo govori“, rekao je Miler.
On je, takođe, rekao da „Gasprom“ isporučuje gas Kini u količini koja premašuje dnevne ugovorne obaveze, te da će na današnji dan biti postavljen novi rekord u dnevnim isporukama.
„Doneli smo odluku da u decembru 2022. isporučujemo gas Kini u količini koja premašuje ugovorne obaveze. Maksimalno povećanje je 18,7 odsto“, rekao je Miler.

Počela realizacija gasnog haba u Turskoj

Miler je takođe objavio da je „Gasprom“ počeo realizaciju projekta gasnog haba u Turskoj, koji će omogućiti da se obezbedi transparentno formiranje cena na tržištu prirodnog gasa.
Pored toga, on je podvukao da će nalazišta „Gasproma“ proizvoditi gas dugi niz godina, a da će se proizvodnja na nekima od njih završiti 2141. godine, možda i kasnije.
Direktor ruske kompanije naglasio je da „Gasprom“ daje ogroman doprinos privredi Rusije i dodao da je istovremeno finansijski apsolutno stabilan i ispunjava sve dužničke obaveze.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala