- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Fregata Severne flote „Admiral Gorškov“ spremna za obavljanje borbenih zadataka

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaFregata Severne flote projekta 22350 „Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov“
Fregata Severne flote projekta 22350 „Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov“  - Sputnik Srbija, 1920, 28.12.2022
Pratite nas
Fregata Severne flote projekta 22350 „Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov“ završila je pripremu za obavljanje borbenih zadataka, saopštila je pres-služba Severne flote.
„Fregata Severne flote 'Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov', pod komandom kapetana 1. ranga Igora Krohmala, završila je pripreme za daleko putovanje. Završna faza pripreme odrađena je tokom kontrolnog izlaska na poligone za borbenu obuku Severne flote u Barencovom moru. Tamo je posada broda nekoliko dana izvršavala zadatke“, navodi se u saopštenju.
Kako je precizirano, tokom kontrolnog izlaska na fregati su provereni svi brodski sistemi i mehanizmi, kao i njena manevarska sposobnost pri različitim brzinama. Tokom plovidbe, helikopteri Ka-27 su izveli više od 30 sletanja i poletanja sa palube fregate. Prilikom izlaska na more posebna pažnja je posvećena taktici i metodama upotrebe brodskog oružja.
Predsednik Rusije Vladimir Putin je 21. decembra najavio da će fregata „Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov“ stupiti u borbenu službu sa najnovijim hiperzvučnim raketnim sistemima „cirkon“ početkom januara sledeće godine.
O fregati
„Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov” je glavni brod projekta 22350. U decembru je fregata stigla u glavnu bazu Severne flote, grad Severomorsk, nakon planiranog tehničkog servisa u fabrici u Kronštatu.
Probe balističke rakete Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
RUSIJA
Putin: Ruska vojska uskoro dobija rakete „Sarmat“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala