Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Histerično nam sa Zapada poručuju da nam curi vreme, neko hoće ubijanje Srba

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2022
Pratite nas
"Neko histerično insistira na uklanjanju barikada, jer Albancima u Prištini, a i delu međunarodne zajednice odgovara proterivanje Srba", izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
"Svaki dan nam govore da nam curi vreme, da će pustiti Kurtija da ukloni barikade. Izgleda da svima odgovora da se proteraju Srbi, samo u tome vide rešenje. Neko bi hteo i da ubijanje Srba da bude rešenje", rekao je Vučić.
"Konačni cilj je izbacivanje Srba sa KiM i apsolutno neposlušnog srpskog naroda sa prostora severa Kosova", ocenio je Vučić.
On je nakon sastanka sa patrijarhom srpskim Porfirijem rekao da se zato dešava kriminalizacija Srba.
"Imajući u vidu geopolitičku situaciju, kao i to da žele da nas zgrome i zdrobe zbog situacije sa Rusijom i Ukrajinom nemojte imati sumnje da će se to nastaviti. Nisam siguran da ćemo uspeti to da prevaziđemo, jer razgovaramo sa nekim ko ne želi da čuje nijedan argument", rekao je Vučić i poručio Prištini da ne hapsi ljude samo zato što im se ne sviđaju.
Predsednik Srbije je rekao da se vode razgovore sa predstavnicima međunarodne zajednice.

„Sa Lajčakom i Eskobarom i ovog trenutka teku razgovori, pokušavamo i dajemo sve od sebe da sačuvamo mir i da dođemo do kompromisnog rešenja“, rekao je Vučić.

"Vodimo teške razgovore sa predstavnicima međunarodne zajednice, problem su srpske barikade, a oni koji su zajedno sa NATO gazili teritorijalni integritet Srbije pokušavaju da ga gaze i danas, suprotno rezoluciji 12 44 i svim drugim sporazumima, žele sukobe, jer im je važniji teritorijalni integritet Kosova od života Srba", rekao je Vučić.
"Za jučerašnju zabranu ulaska na KiM srpskom patrijarhu u režiji prištinskog režima, nije bilo oštre osude Evrope. Shvatili smo da smo mi krivi što imamo pravoslavnu crkvu i što njegova svetost želi da ode u Pećku patrijaršiju", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
"I to je njihova sramota, oni ne mogu ni crkvu ni patrijarha da nam otmu iz duše", rekao je Vučić posle razgovara sa srpskim patrijarhom Porfirijem.
"Ali, taj događaj je važan da vidimo kakav je odnos onih koji odlučuju, prvenstveno, sa zapada prema našem narodu i našoj zemlji", kazao je predsednik.
"Noćas smo do pola jedan razgovarali. Upoznao sam patrijarha sa situacijom iz više uglova na severu Kosova", rekao je Vučić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala