Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srbi postavili nove barikade - u Severnoj Mitrovici i na novom mostu na putu ka Raškoj

© Sputnik / Teodor AnastasijevićBarikada na novom mostu koji iz severnog dela Mitrovice vodi na magistrali put Mitrovica–Raška
Barikada na novom mostu koji iz severnog dela Mitrovice vodi na magistrali put Mitrovica–Raška - Sputnik Srbija, 1920, 27.12.2022
Pratite nas
Srbi su jutros u Kosovskoj Mitrovici podigli novu barikadu u Bošnjačkoj mahali u blizini Tehničke škole. Podignuta je i barikada na novom mostu koji iz severnog dela Mitrovice vodi na magistrali put Mitrovica–Raška.
Nova barikada napravljena od nekoliko kamiona natovarenih kamenjem i peskom podignuta je tokom noći u severnom delu Mitrovice u ulici Knjaza Miloša, koja sa istočnog mosta iz južnog dela grada, iz pravca Bošnjačke mahale vodi u centar grada.
Ovo je prva barikada postavljena u gradskom jezgru.
Pored ove barikade može se proći peške, ali za automobile koriste se drugi sporedni putevi.
Srbi sa severa Kosova su na barikadama 18. dan. Kao i pre nešto više od dve nedelje, Srbi zahtevaju oslobađanje uhapšenih Dejana Pantića, Miljana Adžića i Slađana Trajkovića, kao i povlačenje specijalnih policijskih snaga sa severa.
Tek kada se ispune ovi zahtevi, Srbi su najavili da će ukloniti barikade.
U međuvremenu Kfor je saopštio da je započeo istragu o pucnjavi u Zubinom Potoku, u kojoj, kako su rekli, nije bilo ni povređenih ni materijalne štete, pozvavši da se rešenja traže kroz dijalog.
Jučerašnji dan obeležilo je i vraćanje patrijarha Porfirija sa administrativnog prelaza Merdare, čime je patrijarh SPC onemogućen da ode u Pećku patrijaršiju.
"Kao patrijarh, krenuo sam u prvo i najvažnije sedište svoje Crkve. Kao sveštenik, krenuo sam da budem sa svojim narodom uoči najradosnijeg praznika. Kao građanin, krenuo sam u svoju kuću, u svoj dom", poručio je patrijarh ističući da su vrata na njegovom domu ovime za njega zaključana.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
SRBIJA
Vučić: Albanci se naoružali i podigli borbenu gotovost, preduzeću sve mere da sačuvamo Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala