- Sputnik Srbija, 1920
MULTIMEDIJA
Kada slika govori više od hiljadu reči! Kroz Sputnjikove foto-galerije, infografike i drugi multimedijalni sadržaj sagledajte svet iz drugačije perspektive.

Predstavljen prototip električnog automobila „Lada e-largus“ /video/

© Sputnik / Vladimir PesnyaAvtomobil Lada Largus, AvtoVaz
Avtomobil Lada Largus, AvtoVaz - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
Pratite nas
Kompanija „AvtoVAZ“ je predstavila prvi prototip električnog automobila „Lada e-largus“ u fabrici u Iževsku.

„Ne bih da nagađam cenu, ali bih mogao da kažem da će ona biti konkurentna. Prvo, jer je to automobil domaće proizvodnje, i drugo, računamo na maksimalnu podršku države. Zato je, u skladu sa prognozom inflacije za 2024. godinu, još rano da se objavi cena, ali smo se orijentisali na to da to bude najjeftiniji ruski električni automobil“, prema rečima direktora kompanije Maksima Sokolova.

„Lada e-largus“ je ruski električni automobil, za razliku od svih nedavno predstavljenih projekata drugih proizvođača koji sastavljaju automobile od delova iz inostranstva.
„AvtoVAZ“ je još u avgustu najavio ovaj projekat, kada je informisao i da se proizvodnja „Lada veste“ prenosi u Toljati. Plan je da prva partija prototipa električnih automobila bude proizvedena krajem 2023. godine.
„Lada e-largus“ će biti proizvedena u verziji putničkog automobila i kombija, a prototipovi električnog automobila se trenutno testiraju na terenu i ispituju u laboratorijama. Na putnička vozila i karavane je instaliran sinhroni elektromotor sa permanentnim magnetima jačine 110 kW (kilovat-čas).
Serijska proizvodnja električnog automobila će početi 2024. godine, naglasio je Sokolov.
Logo automobilske kompanije „Lada“ na rešetki hladnjaka automobila u blizini auto kuće u Moskovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2022
RUSIJA
Rusija jača automobilsku industriju: Stiže nova porodica „Lada“ C klase
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala