Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Kfor: Istražujemo incident u Zubinom Potoku

© Tanjug / Sava RadovanovićPripadnici KFOR-a u Kosovskoj Mitrovici
Pripadnici KFOR-a u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
Pratite nas
Kfor je saopštio da istražuje incident koji se u nedelju desio u neposrednoj blizini njihove patrole na području Zubinog Potoka kao i da su u planu, kako su naveli, razgovori svih strana.
Kfor naveo da su u incidentu učestvovale nepoznate naoružane osobe, da povređenih i materijalne štete nije bilo i da se radi na utvrđivanju činjenica.
„Pošto su planirani sastanci svih stana, važno je da svi uključeni izbegnu bilo kakvu retoriku ili radnje koje mogu da izazovu tenzije. Očekujemo od svih aktera da se uzdrže od demonstracije sile i da traže najbolje rešenje kako bi osigurali bezbednost svih zajednica“, poručuju iz Kfora.
Iz Kfora pozivaju „sve strane da pomognu u omogućavanju bezbednosti i slobode kretanja na Kosovu i spreče da obmanjujući narativi utiču na proces dijaloga“.
„Komandant misije Kfora nastavlja da podržava dijalog o pronalaženju sporazuma za smirenje tenzija na severu Kosova i on ostaje u kontaktu sa svima koji su uključeni u ovaj proces. Poslednjih meseci pojačali smo svoje prisustvo i patrole, i ostajemo u potpunosti sposobni da ispunimo mandat prema Rezoluciji 1244 iz 1999. godine za sve zajednice na Kosovu. Rešenja treba tražiti kroz dijalog“, dodaje se u saopštenju Kfora.
Kosovske bezbednosne snage - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
SRBIJA
Rafalna paljba u Zubinom Potoku - albanski specijalci napali Srbe, pa je usledio odgovor
Kfor - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
SRBIJA
17. dan barikada: Mirno jutro na severu KiM nakon rafalne paljbe u Zubinom Potoku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala