- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Figaro: Dve trećine Francuza smatra da ukrajinski sukob treba rešiti pregovorima

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaSpecijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini
Specijalna vojna operacija ruske vojske u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
Pratite nas
Sedamdeset odsto Francuza smatra da je najbolje da ukrajinski sukob bude rešen diplomatskim putem, umesto nastavljanjem borbenih dejstava do pobede Kijeva, prenosi francuski list „Figaro“, pozivajući se na najsvežije rezultate istraživanja javnog mnjenja.
Istraživanje je pokazalo da su državljani Francuske i dalje uznemireni zbog sukoba na granicama Evrope i da ne očekuju da će on uskoro biti završen.
Iako žitelji Francuske ne podržavaju ideju o hitnom prekidu isporuka oružja Kijevu, ipak bi više voleli da se sukob okonča pregovorima, umesto vojnom suprotstavljanju do pobede Ukrajine, navode autori istraživanja.
Prema istraživanju, 69 odsto pristalica Žan-Lika Melanšona, 77 odsto pristalica Marin le Pen i 88 odsto pristalica Erika Zemura smatraju da sukob u Ukrajini treba da bude rešen pregovorima. Najmanje su skloni pregovorima pristalice socijalista i „zelenih“. Za diplomatsko rešavanje sukoba zalaže se, takođe, ogromna većina žena i mladih.
Francuzi su i dalje veoma zabrinuti zbog sukoba na granicama Evrope: 83 odsto njih je izjavilo da ih to veoma uznemirava, navodi list, uz napomenu da tome doprinosi činjenica da se sukobu ne nazire kraj.
Gotovo 50 odsto Francuza nema ideju o tome kada bi moglo biti sklopljeno primirje. Tek svaki peti građanin veruje da će borbena dejstva biti završena do 2024. godine.
„Javno mnjenje je u znatnoj meri prihvatilo pretpostavku da će rat trajati dugo i da će 2023. godina i dalje biti napeta“, zaključuje direktor Instituta za proučavanje javnog mnjenja Frederik Dabi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala