- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Državna izborna komisija naložila ponavljanje izbora na dva mjesta u Šavniku

© Sputnik / Boban NovovićGlasanje u Šavniku
Glasanje u Šavniku - Sputnik Srbija, 1920, 26.12.2022
Pratite nas
Državna izborna komisija (DIK) je postupajući po prigovorima nosioca izborne liste DPS-SD „Prava stvar“ Srećka Kotlice donijela rješenje kojim je naložila Opštinskoj izbornoj komisiji Šavnik ponavljanje izbora na biračkim mjestima 1 - Sala SO Šavnik i 14 - Kafana Kruševice.
"Ovim putem Državna izborna komisija apeluje na sve nosioce visokih državnih funkcija da se uzdrže od izjava kojima se afirmiše nepoštovanje zakona, ali i odluka DIK-a zasnovanih na zakonu", navode u saopštenju.
Rad Državne izborne komisije podložan je, kako kažu, javnoj kritici, ali to treba činiti uz poseban obzir i uz poštovanje integriteta i uloge DIK-a u sistemu, a posebno u situaciji kada Ustavni sud nema potrebnu većinu za odlučivanje po izbornim žalbama.
"Državna izborna komisija radi na osnovu Zakona o izboru odbornika i poslanika, kojim je propisano da se izbori mogu ponoviti na pojedinom biračkom mjestu, na osnovu podnesenog prigovora, kao i da nema mogućnosti donošenja odluke i poništavanja izbora u cjelini", poručuju u saopštenju.
Šavnik - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
MULTIMEDIJA
Glasanje još nije završeno, a kad će ne zna se: Dovitljivi Crnogorci izguslali izbore u Šavniku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala