- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Španac izgubio samopouzdanje: „Ne bih se kladio na sebe“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal završio je prethodnu tenisku sezonu kao svetski šampion u izboru ITF-a, najviše zahvaljujući trijumfima na Australijan openu i Rolan Garosu, gde je rekordni 14. put podigao trofej na šljaci.
Godine i naročito povrede čine svoje, pa se čuveni „Bik sa Majorke“ ove godine, po sopstvenom priznanju, ne bi kladio na sebe da će opet trijumfovati u Parizu.
Štaviše, Rafa nije siguran ni da li će učestvovati na sledećem Rolan Garosu, ali se nada da će biti dovoljno zdrav za to.
„Ne znam. Nikada se ne kladim na sebe, ali videćemo. Ima mnogo meseci do tog turnira. Ono čemu se ja nadam je da dođem tamo i imam opcije, da dođem veoma dobro spremljen i zdrav dovoljno da bih imao šansu da se takmičim. Potom ćemo videti šta će se dogoditi", istakao je Nadal u razvoru za španski „As“.
Rafa je prošle godine trijumfom u Parizu stigao do brojke od 22 Grend slema i u to vreme pobegao Novaku Đokoviću i Rodžeru Federeru za dva „mejdžorsa“, ali je naš as u Vimbldonu smanjio zaostatak za jednu titulu.
Ovog januara Nole će imati priliku da se izjednači sa Špnacem u Melburnu gde Nadal brani titulu koju je osvojio možda zahvaljujući i proterivanju Đokovića iz Australije prošle godine.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2022
SPORT
Oglasio se bivši broj jedan: „Đoković će biti pod velikim pritiskom u Australiji“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala