- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kampaco debitovao i „prosuo“ delić magije

© Foto : ABA liga/Dragana StjepanovićFakundo Kampaco
Fakundo Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
Pratite nas
Navijači Crvene zvezde dočekali su da Fakundo Kampaco debituje za njihov tim. To se dogodilo u utakmici ABA lige protiv Borca iz Čačka, a tim Duška Ivanovića izašao je kao pobednik rezultatom 86:57.
Kampaco je već na zagrevanju dobio aplauze, kao i prilikom zagrevanja, a Ivanović nije mnogo čekao pa je dao šansu čuvenom Argentincu koji je najveće pojačanje u istoriji srpske košarke, a ujedno i najskuplje.
Kampaco je meč završio sa 11 poena i pet asistencija. Imao je i dve ukradene lopte, kao i dve izgubljene lopte. Dobrić je ubacio 15 poena dok je Filip Petrušev dodao 13.
Argentinac je želeo da zadivi publiku zanimljivim dodavanjima, a u prvom poluvremenu imao je tri asistencije i tri data poena, dok je šutirao 1/3 za tri poena.
Borac je čak dobio drugu deonicu u svoju korist pa je protiv favorizovanog protivnika otišao na poluvreme sa zaostatkom od osam poena, a najzaslužniji za to bio je Hanter Hejl sa 11 poena za prvih 20 minuta.
Borac je u nastavku uspeo da dođe do minusa od četiri poena, ali je Zvezda pojačala gas, dobila treću deonicu sa 20:8, pa samim tim napravila 20 poena razlike pred poslednju deonicu.
Posle toga je Borac pao, a na terenu je postojala samo jedna ekipa...
Zvezda je pokazala da će sa Kampacom biti još ubedljivija.
Fakundo Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
SPORT
Dugoočekivani Argentinac obukao Zvezdin dres
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala