- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kanađani se dive legendarnom Rusu i porede ga sa Džordanom

© AP Photo / Nick WassAleksandar Ovečkin
Aleksandar Ovečkin - Sputnik Srbija, 1920, 25.12.2022
Pratite nas
Aleksandar Ovečkin je zvanično drugi najbolji strelac u istoriji NHL lige. U meču protiv Vinipeg Džetsa, lider Kapitalsa postigao je 801. i 802. gol i prestigao legendarnog Gordija Haua. Sada je Ovečkin juri još jednog Kanađanina - Vejna Greckog. Kanađani mu se zbog svega toga dive, ali ga malo i napadaju.
Legendarnog Rusa od NHL rekorda po golovima u regularnom delu sezone dele 92 gola.
Jedan od glavnih sportskih portala u domovini Hauai Greckog, Sportsnet, objavio je tekst sa zagonetnim naslovom: „Ovečkinova potraga za rekordom testira naš izbor da se ne mešamo u politiku u sportu“.
Autor članka Luk Foks, koji je objavio dosta materijala uglavnom o kanadskom hokeju, odao je priznanje sportskim dostignućima Rusa Aleksandra Ovečkina i posvetio tome nekoliko pasusa:
„Jedinstveni talenat. Njegov nagon i strast za postizanjem neverovatnih dostignuća podstakli su uspeh tima i omogućili gradu zaluđenom sportom šampionsku paradu 2018. On stalno obara rekorde. To je igra koju voli i izgleda drugačije.Možda će jednog dana NHL preimenovati nagradu za najboljeg strelca na kraju šampionata iz Trofeja Moris Rišar u Ovečkina“, konstatovao je Sportsnet.
Foks je zatim uporedio Ovija sa NBA legendom Majklom Džordanom .
U početku je to bilo povezano sa sportskim dostignućima, ali je onda tema naglo prebačena u društveno-politički plan. Ako su Džordanovi „nekošarkaški“ poslovi pripisani njegovim ekonomskim aktivnostima, onda je Ovečkin, što nije iznenađujuće, ostao, po njegovom mišljenju, upamćen po prijateljstvu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
Ipak nisu mogli da zaobiđu politiku...
Aleksandar Ovečkin - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2022
SPORT
Ruski snajper juri istorijski broj jedan
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala