- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Srbija će ostati u istoriji Mundijala u Kataru – bar po jednoj stvari

Pratite nas
Srpska fudbalska reprezentacija nije uspela da ostvari cilj na Mundijalu u Kataru, ali će ipak ostati upamćena zbog jednog detalja sa utakmice protiv Brazila.
Ekipa koju je na Svetsko prvenstvo poveo selektor Dragan Stojković završila je takmičenje u prvoj fazi sa samo jednim osvojenim bodom, a porazom od Švajcarske u poslednjem kolu izgubila je šanse za nokaut fazu.
A sve je krenulo utakmicom protiv Brazila, toliko čekanom i željenom koja se na kraju ispostavila kao korak ka propasti jer je doživljen poraz od 2:0.
Oba gola je postigao napadač Totenhema Rišarlison, a drugi, postignut na spektakularan način, letećim volejem, proglašen je za najlepši pogodak Mundijala.
© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaSrbija i Brazil
Srbija i Brazil - Sputnik Srbija
1/2
Srbija i Brazil
© AP Photo / Martin MeissnerSrbija i Brazil
Srbija i Brazil - Sputnik Srbija
2/2
Srbija i Brazil
Rišarlison se u tom momentu našao između trojice srpskih fudbalera, sve je sam uradio i zakucao je loptu akrobatskim potezom pored nemoćnog golmana Vanje Milinković-Savića.
Gol devetke Brazila su navijači izglasali za najbolji, a potom slede pogodak Salema Al-Davsarija iz Saudijske Arabije, Kodija Gakpa iz Holandije i Enca Fernandesa iz Argentine.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala