- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Rusija u utorak donosi odluku - Evropa je u novom problemu

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2022
Pratite nas
Kako sada stvari stoje, UEFA će u utorak ostati bez jedne članice, Rusija će istupiti iz evropske fudbalske konfederacije i priključiti se azijskoj. Definitivna odluka biće doneta u utorak, 27. decembra.
Naime, kako prenose brojni svetski mediji, definitivna odluka biće doneta u utorak, 27. decembra.
O svemu tome govorio je predsednik fudbalskog saveza Rusije Aleksandar Djukov.
„Ova će odluka sigurno uticati na to kako će se ruski fudbal razvijati u sledećih deset godina. Počeli smo da razgovaramo o tome, ali smo se složili da prvo moramo da analiziramo sve moguće scenarije i njihove posledice. Dovoljno je samo uporediti odnos Azije i Evrope prema nama. U Aziji imamo 48 reprezentacija i samo dve ili tri ne žele da igraju protiv nas. To je potpuno drugačije od ovog što se događa u Evropi, gde više od pola reprezentacija ne želi susrete s nama“, rekao je predsednik fudbalskog saveza Rusije Aleksandar Djukov.
Ruski Čempionat piše da UEFA ne želi da izgubi Rusiju.
„UEFA, uprkos trenutnoj situaciji, ne želi da izgubi članstvo Rusije u svojoj organizaciji. Zalaže se za varijantu u kojoj će se nakon smirivanja geopolitičke situacije ruski fudbal reintegrisati u evropski. Za UEFA će gubitak takve države biti veliki udarac imidžu, čak i u sadašnjoj situaciji“, objavio je spomenuti list.
Rusija je eliminisana iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru, gde je trebalo da igra u evropskom baražu, ali i iz predstojećih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Od suspenzije Rusija je odigrala samo tri utakmice, prijateljske protiv Kirgistana, Tadžikistana i Uzbekistana.
Fudbal liga nacija Rusija Mađarska - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
SPORT
Ruski Brazilac ne zaboravlja Moskvu: „Hvala za svu ljubav i poštovanje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala