- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

„Rokoko kalendar“ Muharema Bazdulja

© Sputnik / Dejan SimićMuharem Bazdulj
Muharem Bazdulj - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2022
Pratite nas
Promocija nove knjige Muharema Bazdulja „Rokoko kalendar“ održaće se u ponedeljak 26. decembra od 19 časova u knjižari Delfi SKC u ulici Kralja Milana 48 (ulaz iz Resavske).
Na promociji će govoriti Gorislav Papić, novinar i urednik RTS-a, Nebojša Grujičić, urednik, novinar i publicista i Muharem Bazdulj.
Rokoko kalendar” je svojevrsna antologija događaja, netipičnih i neočekivanih, kako i sam autor kaže, sažetih, informativnih i nadasve interesantnih. Zbirka koja se može čitati godinu dana, svakog dana po jedna priča (najbolje ona koja se zbila baš tog datuma), neobavezno, uz kafu, za klub stolom, saopštio je izdavač „Albion buks“.
Kako su majstori rokokoa u osamnaestom veku ukrašavali enterijer, tako je i Muharem Bazdulj ukrasio svoj „Rokoko kalendar” – živim bojama, asimetrijom i mnoštvom sitnih detalja, tako da možemo reći da je svaka priča u „kalendaru” jedan detalj, jedna figura, jedno ogledalo, jedan kompleksan oblik...
Mnoge podatke i priče iz „kalendara” nećete naći na prvoj strani Guglovog pretraživača a ni na 23. Pogotovo ne ispričane takvom lakoćom jer nakon čitanja priče nemate utisak da ste je pročitali, već utisak da ste je već znali, a to je umeće pripovedanja u kratkim crtama. Zapravo, Muharem Bazdulj u „Rokoko kalendaru” koristi se lakoćom pripovedača i informativnošću novinara.
Džoni Štulić - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2022
KULTURA
Promašene kritike Džonijevog albuma: Štulić dosledan sebi – više voli Himza Polovinu nego Lajbah
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala