- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Ruski S-400 i "Iskanderi" u Belorusiji znače veću efikasnost PVO Savezne države

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2022
Pratite nas
Ruski PVO sistemi i rakete „Iskander“ povećaće efikasnost protivvazdušne odbrane Savezne države, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Mihail Galuzin.
„Oružanim snagama Belorusije isporučeno je najmodernije rusko naoružanje – sistemi S-400 i mobilni raketni sistemi ‘Iskander’“, rekao je Galuzin.
Podsetimo, beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da su ovi sistemi u ponedeljak stupili na borbeno dežurstvo.
Prema rečima Galuzina, Rusija i Belorusija aktivno rade na zaštiti zapadnih granica Savezne države i obe modernizuju infrastrukutru na granici.
On je, takođe, rekao da nije korektno govoriti o tome da će zajedničke snage Rusije i Belorusije biti angažovane u specijalnoj operaciji u Ukrajini.
„Zadatak zajedničke rusko-beloruske grupe jedinica je da pruže otpor potencijalnom protivniku u slučaju upada na teritoriju Belorusije “, rekao je zvaničnik Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
Galuzin je dodao i da to što Rusija obučava posade beloruskih aviona, preuređenih za primenu specijalne municije predstavlja simetričan odgovor na neprijateljske poteze NATO.

„Tokom radne posete predsednika Rusije Vladimira Putina Minsku 19. decembra saopštena je odluka o obuci posada borbenih aviona, preuređenih za moguću primenu specijalne municije“, rekao je Galuzin i naveo da se SAD analogne stvari rade već godinama sa saveznicima u NATO.

Vladimir Putin u Minsku - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
RUSIJA
Belorusija je naš pravi saveznik: Putin na sastanku sa Lukašenkom u Minsku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala