- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sprema se bura u srpskoj kući fudbala

© Sputnik / Petar MilovanovićKuća fudbala u Staroj Pazovi
Kuća fudbala u Staroj Pazovi - Sputnik Srbija, 1920, 24.12.2022
Pratite nas
Sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije zakazana je za utorak, 27. decembar, i po svemu sudeći sprema se bura jer na spisku nema Novice Tončeva. Bivšem predsedniku istočnog regiona istekla je suspenzija, ali on nije pozvan od strane FSS, što ga ne dotiče, jer planira da zauzme svoje mesto u Kući fudbala u Staroj Pazovi.
Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, trebalo bi pred Izvršnim odborom za tri dana da iznese svojevrsni elaborat po pitanju dešavanja u Kataru, gde su Orlovi odleteli s velikim ambicijama, a vratili se „skresanih krila“.
Poslednje mesto u Grupi G u konkurenciji sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom, zahteva dodatno pojašnjenje situacije selektora Stojkovića, koji je održao konferenciju za medije, dan po povratku iz Dohe.
Ipak, kako su iz FSS odlučili da ne pozovu Novicu Tončeva, on se oglasio i poručio da niko ne može da ga spreči u tome da dođe na IO FSS.
„Dolazim na sednicu u Staru Pazovu. Zašto ne bih? Pogledajte sajt Fudbalskog saveza Srbije i sastav Izvršnog odbora FSS: Nisam razrešen članstva, niti obavešten da je pokrenuta inicijativa za tako nešto“, poručio je jedan od braće Tončev u razgovoru za Sport klub.
Nakon što mu je predočeno da nije dobio poziv i da postoji velika verovatnoća da mu bude zabranjen ulaz, Novica, koji je ministar u Vladi Srbije je odgovorio.
„Neka ide na čast Jovanu Šurbatoviću (generalni sekretar FSS) i Nenadu Bjekoviću što me nisu pozvalo. Ne ide baš sve tako lako, kako su zamislili. Ko je mene razrešio funkcije? Ne može neko samovoljno, ma kako se zvaa, da kroji spisak članova Izvršnog odbora. Slobodan sam građanin Srbije, mogu da uđem gde hoću! Nema potrebe da posežemo za jakim argumentima, niti zabranama. Zato, dolazim u Staru Pazovu", ističe Tončev i dodaje:
„Nisu me zvali, jer znaju da nosim set škakljivih pitanja i zato smetam vrhu FSS“, zaključio je Novica Tončev razgovor za Sportklub.
Sve ukazuje na to da će u smiraj godine biti bure u srpskom reprezentativnom fudbalu.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
SPORT
Još jedan Srbin nastavlja karijeru u Rusiji
Uroš Spajić - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
SPORT
Stiglo je Zvezdino dete: „Došao sam da ostvarim dečački san“
Zlatko Dalić - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
Katar 2022
Selektor Hrvata završio govor, a onda se ponovo čulo „Za dom spremni“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala