- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan dočekao svoju AA bateriju

© Sputnik / Lola Đorđević Aleksa Avramović
 Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 23.12.2022
Pratite nas
Jedna od glavnih primedbi ovogodišnjoj ekipi Partizana je da se malo oslanja na domaće igrače i to je činjenica. U jednom momentu crno-beli su po tom parametru bili pri dnu Evroligine tabele. Ali, povratkom na parket Alekse Avramovića i Alena Smailagića, crno-beli su dobili AA bateriju. I novu energiju koja je bila potrebna.
Avramović protiv Efesa nije ulazio u igru, a protiv Fenerbahčea je proveo na parketu tek osam i po minuta. Smailagić je protiv Efesa i Fenera igrao po sedam i po minuta.
S obzirom da su ih mučile povrede, da su imali i nove povrede tokom oporavka (Smailagić prst, Avramović primicač), čak i sa ovom malom minutažom, uspeli su da naprave razliku.
Ako ništa energetski, a čak i poenterski jer je Avramović čak rešio meč poenima sa linije za slobodna bacanja.
Smailagić je dobrim potezima otvorio meč protiv Efesa, u celom meču šutirao je 2/2 za dva i 1/2 za tri poena uz tri skoka.
Avramović je bio učinkovit protiv Fenerbahčea, napravio je razliku i upravo je on to pojačanje koje je bilo potrebno crno-belima. Na kraju je i rešio meč da povratak na parket bude potpun.
Plejmejker Parnog valjka u finišu bio čovek odluke sa pogođenim slobodnim bacanjima i uhvaćenim jednim otpatkom kada se meč lomio.
Velika timska pobeda, spustili smo lidera Evrolige na 72 poena. To je bio ključ, naša odbrana, nismo se predavali, pomagali smo jedni drugima, svih 12 igrača je verovalo i to je dovelo do pobede. Ovo je Božija volja. Što se tiče same igre, nisam izgubio osećaj, samo je dugačak period oporavka bio. Ruka se i dalje oporavlja, nije skroz spremna, hvala svim doktorima koji su bukvalno bili uz mene svaki dan, pokušavali su svi da mi pomognu. Ne mogu da ih ne pomenem. Igra će doći vremenom, možda nisam osetio prostor, bilo je problema u odbrani, ali doći će to na svoje", rekao je Avramoviću kameru Sport kluba posle utakmice.
Crno-beli su u toku sezone mnogo kuburili na plejmejkerskim pozicijama, Dante Egzum je igrao „keca“ iako to nije njegova prirodna pozicija, dok je Jam Madar i dalje nedovoljno formiran da može da nosi igru celog tima na leđima.
Slično tome, povreda Balše Koprivice i dolazak nedovoljno kvalitetnog VladimiraBrodzijanskog doveli su do toga da Matijas Lesor igra više od 30, nekada više od 35 minuta.
Zato je povratak na parket Alekse Avramovića i Alena Smailagić izuzetno bitan jer popunjavaju bekovske i centarske pozicije, mada je Alen igrač koji više pokriva poziciju krilnog centra.
Sve u svemu, Avramović će doprineti crno-belima u sigurnosti prenošenja lopte i organizaciji napada, a Smailagić u odbrani visokih igrača i u skoku.
Naposletku, radi se o dvojici domaćih igrača koji osećaju dres i grb Partizana na pravi način, pa se i to vidi u njihovim partijama. Trud, u najmanju ruku, neće izostati.
A biće i rešavanja utakmica kao što je to uradio Avramović u Istanbulu.
„Avramović je odigrao nešto više od osam minuta, to je njegova prva utakmica od juna. Pre nedelju dana je počeo da radi sa timom. Znam koliko mu je bilo teško, ali pomogao je ekipi mnogo. Čestitam njemu i ostatku ekipe", pohvalio je Aleksu Željko Obradović.
„AA baterija“ za sada daje dobru energiju crno-belima. Na Aleksi i Alenu je da nastave u ovom ritmu.
Željko Obradović i Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
SPORT
Avramović se prekrstio pa postao heroj posle šest meseci: „Božja volja“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala