- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Putin: Skrckaćemo i „Patriot“

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
Pratite nas
Američki sistem protivvazdušne odbrane "patriot" je stari sistem, gori od S-300, naći ćemo mu lek, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na konferenciji za štampu.

„Što se tiče Patriota, to je prilično star sistem. Ne funkcioniše kao, recimo, naš S-300. Ipak, oni koji nam se protive polaze od toga da je to, navodno, odbrambeno oružje. Pa, dobro, mi ćemo jednostavno to imati na umu. I uvek će postojati protivotrov“, rekao je Putin u obraćanju novinarima posle sednice Državnog saveta.

"Skrckaćemo i Patriot", istakao je ruski predsednik.
Po njegovim rečima, isporuke Kijevu američkih PVO sistema samo će produžiti sukob u Ukrajini.

Rusija jača svoj strateški potencijal

Rusija neće da pravi provokacije, ali jača svoj strateški potencijal, izjavio je ruski predsednik.
„Nećemo da organizujemo nikakve provokacije. Ali ipak postoji faktor jačanja naših strateških snaga, iako su ovi sistemi srednjeg dometa... Takve karakteristike brzine daju nam određene prednosti“, rekao je Putin na novinarima, podsećajući da će u januaru fregata „Admiral flote Sovjetskog Saveza Gorškov“ biti predata vojsci i da će se pojaviti novi sistemi naoružanja.

Kijevu uskoro neće ostati rezerve

Rusija troši vojne rezerve, to su velike brojke, ali je ogromna razlika sa ukrajinskim vojno-industrijskim kompleksom ogromna, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

"Sada neću da iznosim cifre koliko, recimo, granata potrošimo dnevno. To su velike brojke. Ali razlika između nas, recimo, i onih koji nam se suprotstavljaju je u tome što je industrijski kompleks ukrajinske vojske, ako ne potpuno ispražnjen, onda će uskoro biti. Uskoro neće imati sopstvenu bazu", rekao je on novinarima.

On je dodao da ruska baza „samo raste“, ali ne na štetu drugih privrednih grana.
Putin je dodao da je, za razliku od Ukrajine, Rusija tokom proteklih decenija razvila svoju odbrambenu industriju, vojnu nauku i tehnologiju.

Resursi zemalja NATO-a nisu pri kraju

Ukrajina dobija naoružanje uglavnom sovjetskog porekla i ono je na izmaku, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.
„Mislim da resursi zapadnih zemalja i zemalja NATO-a nisu pri kraju. Stvar je u drugome – činjenica je da Ukrajina dobija oružje od zemalja bivšeg Varšavskog pakta, uglavnom sovjetske proizvodnje, oni su zaista pri kraja. Tamo smo skoro sve razbili, spalili, tamo možete da izbrojite nekoliko desetina oklopnih vozila, stotine“, rekao je Putin novinarima u četvrtak“, rekao je on na konferenciji za novinare.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala