- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mesi ispred Maradone i Pelea – na listi najboljih ikada i jedan Hrvat, Bugarin i Rus

© AP Photo / Martin MeissnerMaradona i Mesi
Maradona i Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
Pratite nas
Lionel Mesi je najbolji fudbaler svih vremena, a iza njega slede Dijego Maradona, Pele, Franc Bekenbauer i Johan Krojf, navodi specijalizovani fudbalski portal 90min.
U obrazloženju se navodi da je Mesi svoj vrhunac forme doživeo u periodu od 2009. do 2012. godine, kao i da je sve krunisao osvajanjem Mundijala u Kataru.
„Za vreme svoje najbolje forme, Mesi je postigao 91 gol u kalendarskoj godini, osvojio je šest Zlatnih lopti, a potom i vodio Argentinu do treće titule prvaka sveta. Poslednji uspeh mu je bio neophodan kako bi potvrdio svoju poziciju, a kako je uspeo u tome, sada je nedvosmisleno najbolji ikada“, navodi se.
Na drugu poziciju je smešten njegov zemljak i idol, legendarni Dijego Maradona, nazvan pravim fudbalskim genijem, dok je na trećem Pele, nazvan najvažnijom fudbalskom ličnošću svih vremena.
Prvi Evropljanin na listi je Nemac Franc Bekenbauer, kao igrač koji je bio i golgeter i defanzivac i atleta i profesionalac i lider i pobednik, a za njim sledi Holanđanin Johan Krojf, kao fudbalski revolucionar i predvodnik ideologije „totalnog fudbala“.
Kao šesti na listi je Ronaldo, sedmi je Zinedin Zidan, a najbolju desetoricu kompletiraju Kristijano Ronaldo, Mišel Platini i Roberto Bađo.
Jedini predstavnik bivše Jugoslavije na listi je Hrvat Luka Modrić na 29. poziciji, 38. je Hristo Stoičkov, a 42. legendarni sovjetski golman Lav Jašin.
► Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala