- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bivši direktor carina Crne Gore osumnjičen da je organizator kriminalne organizacije

CC0 / Pixabay / Cigarete
Cigarete - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
Pratite nas
Bivšem direktoru Uprave prihoda i carina Crne Gore Radu Miloševiću stavlja se na teret da je organizator kriminalne organizacije, izjavio je glavni specijalni državni tužilac Vladimir Novović.
Novović je emisiji „Načisto“, odgovarajući na pitanje što se promijenilo u odnosu na prvo privođenje Miloševića, istakao da je on tada saslušan kao građanin.
„Nakon toga Specijalno državno tužilaštvo je nastavilo da skuplja dokaze, a nakon dovoljno dokaza za postojanjeosnova sumnje da je Milošević izvršio krivično djelo organizovanje kriminalne organizacije postupajući tužilac je dao nalog da se liši slobode“, rekao je Novović.
On je objasnio da postoji osnov sumnje da cigarete koje su bile zaplijenjene nisu uništavane, odnosno pravljeni su fiktivni zapisi o uništenju tako da se samo 10 odsto uništi, a ostalo završi na crnom tržištu. Na pitanje o konkretnom broju, odgovorio je da se za sada ne može dati egzaktan podatak.
Komentarišući dokument koji je objavio predsjednik Socijaldemokratske partije i bivši ministar odbrane Raško Konjević, a u kom se navodi da je navodno premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović znao za šverc cigareta, on je rekao da se o vjerodostojnosti tog dokumenta ne može izjasniti.
„Prvi put čujem za tako nešto, pretpostavljam da će postupajući tužilac imati to u vidu“, rekao je Novović.
Na pitanje smatra li da je pokretanje postupka protiv Miloševića odgovor onima koji tvrde da radi po nalozima URE i Abazovića, Novović jeodgovorio da će svaki počinilac krivičnog djela biti procesuiran „bez obzira na političku pripadnost, nacionalnost, boju kože“.
Nekadašnjem direktoru Uprave prihoda i carina Radu Miloševiću određeno je zadržavanje do 72 sata, potvrdio je portparol i tužilac Specijalnog državnog tužilaštva Vukas Radonjić.
„Osumnjičenom je određeno zadržavanje 72 sata od sata lišenja slobode i biće predloženo da mu sud odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva i ometanja postupka uticanjem na svjedoke „, naveo je Radonjić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala