- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bela kuća: Bajden spreman da se sastane sa Putinom, ali sve zavisi od Rusije

© AP Photo / Patrick SemanskyDžozef Bajden
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
Pratite nas
Predsednik SAD Džo Bajden biće spreman da se sastane sa ruskim liderom Vladimirom Putinom ako Rusija pokaže ozbiljnu spremnost za pregovore, izjavio je koordinator strateških komunikacija Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi.
„Čuli ste da je predsednik Bajden rekao na sastanku sa francuskim liderom Emanuelom Makronom da će, ukoliko Putin pokaže ozbiljnu spremnost (za pregovore), on biti spreman da se sastane s njim“, rekao je Kirbi.
Međutim, po rečima Kirbija, Sjedinjene Američke Države smatraju da rusko rukovodstvo nije spremno za pregovore o rešavanju sukoba u Ukrajini.
„On (predsednik Rusije Vladimir Putin) nije pokazao apsolutno nikakvu spremnost za pregovore, nego upravo suprotno“, rekao je Kirbi.
On je takođe poručio da će SAD nastaviti da pružaju pomoć Ukrajini u sferi bezbednosti.
Ranije je predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio da Rusija nikada nije odbijala da pregovara sa Ukrajinom, te da zapravo Kijev nije želeo dijalog.

Senat usvojio amandman o imovini ruskih biznismena

Američki Senat izglasao je da se u nacrt državnog budžeta za 2023. godinu unese amandman koji omogućava konfiskovanje zamrznute imovine biznismena iz Rusije u korist Ukrajine.
Amandman je predložio republikanac Lindzi Grem. On predviđa konfiskovanje i prodaju imovine ruskih biznismena i korišćenje dobijenih sredstava za pomoć Ukrajini.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
RUSIJA
Putin: Sukob ćemo završiti, ruski narod ćemo ujediniti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala