- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Da li je došlo vreme za rastanak – i novi susret starih prijatelja?

© Foto : FK Crvena zvezdaGejlor Kanga i Aleksandar Dragović – FK Crvena zvezda
Gejlor Kanga i Aleksandar Dragović – FK Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
Pratite nas
Aleksandar Dragović želi da napusti Crvenu zvezdu u januarskom prelaznom roku i pređe u italijansku Sampdoriju, potvrdio je njegov agent Marselo Brilman.
Dragović, reprezentativac Austrije, već nekoliko sezona je stub odbrane Zvezde, ali će po svemu sudeći njegova odiseja uskoro biti završena.
„Ima zainteresovanih klubova, ali je Aleksandrov cilj da u januaru dođe u Sampdoriju. Njegov san je uvek bio da zaigra u italijanskoj Seriji A“, naveo je agent Brilman.
Put do toga, međutim, nije jednostavan, prema saznanjima Sputnjika, Zvezda ima čvrstu nameru da zadrži stamenog štopera do kraja dogovorene saradnje.
„Dajemo sve od sebe da nađemo rešenje, u ovom momentu on ima ugovor do 2024. godine“, istakao je agent.
Glavni razlog za Dragovićevu odluku je činjenica da je trener Sampdorije Dejan Stanković, sa kojim je iskusni štoper sarađivao u Zvezdi.
„Aleksandar i trener Stanković su uvek imali dobre odnose, oni su kao prijatelji. Da nije tu Stanković, nisam siguran da li bi Aleksandar preduzeo ovaj korak u aktuelnoj situaciji“.
Stankoviću se, međutim, drma klupa u Sampdoriji jer rezultati nisu dobri, a klub se nalazi na 19. mestu tabele sa svega šest poena iz 15 utakmica, odnosno bodom više od poslednjeplasirane Verone.
„Znamo situaciju u klubu, ali je Stanković odličan trener, Aleksandrov prijatelj i igrač ima dobar osećaj po pitanju svega“, istakao je Brilman.
Kako god se završila saga sa Dragovićem, Zvezda je već povukla potez i u svoje redove dovela defanzivca Uroša Spajića.
Srpski fudbaler Uroš Spajić - Sputnik Srbija, 1920, 22.12.2022
SPORT
Zvezda vratila svoje dete!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala