- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Iskustvo i taktiku NATO-a treba analizirati i uključiti u obuku ruske vojske

© POOL / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je Ministarstvu odbrane i Generalštabu Oružanih snaga Rusije da analiziraju iskustvo i taktiku delovanja zemalja NATO-a i da ih uključe u program vojne obuke i opremanja armije.
„Sve informacije o snagama NATO-a, sredstvima koje aktivno koriste tokom specijalne vojne operacije i dejstvima protiv nas dobro su poznate. Sve to imate i sve to treba da bude pažljivo analizirano, iskorišćeno za povećanje borbenog potencijala naših oružanih snaga, kao i državnih specijalnih službi“, rekao je Putin u sredu, obraćajući se učesnicima sednice Kolegijuma Ministarstva odbrane Rusije u proširenom sastavu.
Predsednik Rusije je ukazao na to da se vojni potencijal gotovo svih glavnih članica Severnoatlantske alijanse koristi protiv Rusije.
„Dobro je poznato da se danas protiv Rusije intezivno koriste vojni potencijal i mogućnosti praktično svih glavnih zemalja NATO-a. Uprkos tome naši vojnici, poručnici i oficiri bore se za Rusiju hrabro i nepokolebljive. Samouvereno, korak po korak, rešavaju postavljene zadatke i ti zadaci će definitivno biti ispunjeni“, rekao je Putin.
On je dodao da će na svim ruskim teritorijama, uključujući i nove oblasti, biti osiguran bezbedan život građana, te da će Rusija nastaviti da povećava svoj vojni potencijal.
„Oružane snage i borbene mogućnosti naših oružanih snaga se povećavaju stalno, iz dana u dan. I taj proces ćemo definitivno povećavati“, rekao je Putin.
Predsednik Rusije Vladimir Putin  - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Specijalna operacija u Ukrajini
Putin: Nema ograničenja – sve za vojsku
Probe balističke rakete Sarmat - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
RUSIJA
Putin: Ruska vojska uskoro dobija rakete „Sarmat“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala