Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Kosovska policija ima detaljan plan i kapacitet da ukloni barikade“: Nova provokacija iz Prištine

© Sputnik / Teodor AnastasijevićSeverna Kosovska Mitrovica
Severna Kosovska Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Pratite nas
Direktor operative takozvane kosovske policije Gazmend Hodža rekao je da policija ima kapacitet da ukloni barikade postavljene na putevima na severu Kosova i Metohije i da policija ima detaljan plan intervencije na svakoj barikadi, prenose prištinski mediji.
On je istakao da će barikade biti uklonjene kada se proceni da će posledice biti minimalne, kao i da je policija obučila i pripremila ljude i da ima opremu za uklanjanje barikada.
"Barikade će biti uklonjene onog momenta kada se donese procena i kada se odluči da će interes naše države, naših građana, naše policije imati najmanje posledica tokom našeg delovanja", rekao je Hodža.
Upitan da li se očekuje administrativni ili politički nalog za uklanjanje barikada, Hodža je rekao da sprovodi naloge generalnog direktora tzv. kosovske policije.
"Primam naređenja direktno od generalnog direktora policije i kad god bude dato naređenje, mi ćemo ga sprovesti", rekao je on i dodao da postoji kontinuirana komunikacija sa Kforom.
Podsetio je na reči premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da je Kfor tražio određeno vreme da bi se rešilo pitanje barikada, prenosi portal "Kallxo".
Opširnije o situaciji na KiM pogledajte u videu:
Barikada u Rudaru - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
SRBIJA
„Srbi na KiM žive u nekom sistemu modernog koncentracionog logora“: Sever Kosmeta blokiran 12 dana
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala