- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Bugarski ambasador o neobičnom događaju: „Lufthanza“ misli da je Bugarska deo Rusije

© AP Photo / Michael ProbstŠtrajk na aerodromima širom Nemačke
Štrajk na aerodromima širom Nemačke - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2022
Pratite nas
Bugarski ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Georgi Panajotov je ispričao o interesantnom događaju koji je povezan sa aviokompanijom „Lufthanza“.
Prema rečima diplomate, on je planirao da svog dvanaestogodišnjeg sina pošalje kući za Božić. Dečak je trebalo da iz Vašingtona doleti u Frankfurt i da onda presedne na avion za Sofiju.

Panajotov je zamolio aviokompaniju da stjuardesa sprovede njegovog sina na aerodromu u Frankfurtu i da ga odvede na let u Sofiju, s obzirom na to da je aerodrom jako veliki, a Teo ima 12 godina i nikada nije leteo sam.

„Usluga je plaćena i kompanija je potvrdila. Međutim, na dan leta su me obavestili da dvanaestogodišnji dečak neće imati pratnju. ‘Lufthanza’ je kao razlog te odluke navela da je Bugarska deo Ruske Federacije! To nije anegdota, već realna situacija, koja je veoma uznemirila i mene i sina. To je sve što mogu da kažem o nemačkoj preciznosti. Šta se to dogodilo sa „Lufthanzom?“, napisao je ambasador na društvenim mrežama.

Njegova objava je izazvala veliki broj komentara, neki su čak predložili i da pomognu, a neki se uopšte nisu začudili. Mnogi su u komentarima naveli da Bugarska ništa nije uradila u svojoj diplomatiji koja traje već 25 godina, kako bi svet znao gde se nalazi Bugarska, a neki čak nisu ni čuli za nju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala