Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Zaštite naš narod na Kosovu i Metohiji“: Vučić sa komandantom Komande združenih snaga NATO

© Tanjug / Miloš MilivojevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa komandantom Komande združenih snaga NATO admiralom Stjuartom Mančom.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa komandantom Komande združenih snaga NATO admiralom Stjuartom Mančom. - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa komandantom Komande združenih snaga NATO-a, admiralom Stjuartom Mančom, koga je zamolio da Alijansa zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji u skladu sa Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom 1244 UN.
Vučić je s Mančom razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o saradnji sa NATO u okviru politike vojne neutralnosti Srbije, saopštila je pres služba predsednika Srbije.
Predsednik Vučić i admiral Manč su razgovarali o unapređenju saradnje Srbije i NATO na različitim nivoima i saglasili se da je za jačanje međusobnog poverenja najvažniji redovan dijalog zvaničnika obe strane.
Vučić je naveo da pripadnici Kfora imaju važnu ulogu u održavanju mira i stabilnosti, kao i u zaštiti Srba i drugih nealbanskih zajednica na Kosovu i Metohiji.
„Želimo da vidimo mir i stabilnost više od svega. Molimo vas samo da zaštitite naš narod na Kosovu i Metohiji u skladu sa Kumanovskim sporazumom i Rezolucijom 1244 Ujedinjenih nacija“, istakao je predsednik Vučić.
Admiral Manč je zahvalio na dobroj saradnji Srbije sa Kforom i istakao da NATO ceni Srbiju kao partnera, pritom poštujući njenu vojnu neutralnost, navodi se u saopštenju.
Vučić je prethodno na društvenim mrežama objavio da je imao dobar razgovor sa admiralom Mančom i da je zahvalio na razumevanju politike neutralnosti Srbije.
Pripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosovo i Metohije  - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
SRBIJA
„Međunarodna zajednica hitno da reaguje“: Zastrašujuće pretnje Kurtija i poziv na likvidaciju Srba
Barikada u Rudaru - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
SRBIJA
Srbi sa severa Kosova i Metohije 11 dana na barikadama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala