Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Obrušio se plafon u vrtiću u Inđiji, ima povređene dece

CC0 / Pixabay / Vrtić
Vrtić - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Pratite nas
Šestoro dece povređeno je danas kada se obrušio plafon u dečjem vrtiću „Neven“ u Inđiji.
Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je Tanjugu da su deca odmah prevezena u novosadsku bolnicu, gde je iz predostrožnosti zadržana jedna devojčica, dok su ostala deca puštena kući.
Iako je cela situacija delovala jako stresno, Gak je istakao da deca nisu imala većih povreda, već se uglavnom radilo o posekotinama glave i ruku.
„Roditelji nemaju šta da brinu. Video samo svu decu u Novom Sadu na Institutu za zaštitu dece, svi su pregledani, ukazana im je pomoć i sada se svi, sem te devojčice, vraćaju u Inđiju“, rekao je Gak.
On je naveo da se trećina plafona obrušila na decu u najgorem mogućemo trenutku, kada su deca legla da spavaju, i da je prava sreća, s obzirom na količinu materijala koja je pala na decu, kako je sve prošlo.
Gak je dodao da nije bilo vlage, napuknuća niti bilo čega drugoga što bi moglo da navede na pomisao da bi tako nešto može da se dogodi.
Policija i tužilac su izašli na lice mesta, a došao je i veštak građevinske struke da utvrdi da li je bilo nekih propusta.
Gak je dodao da se sve odigralo u starom delu vrtića „Neven“, koji je izgrađen osamdesetih godina prošlog veka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala