- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Za tango je potrebno dvoje

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaFakundo Kampaco
Fakundo Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Pratite nas
Crvena zvezda napravila je do sada dva ključna poteza: dovela je Luku Vildosu, a onda i trenera Duška Ivanovića. Oni su okrenuli sezonu. Pre svih Argentinac koji igra na visokom nivou. To je navelo čelnike da naprave još jedan veliki potez. I dovedu još jednog Argentinca, Fakunda Kampaca. Igraće se tango argentino, a za to je potrebno dvoje.
U ovom slučaju dvojica Argentinaca, košarkaških majstora.
Vildosa se pokazao kao strašan potez Zvezde, stigao je kao plejmejker koji pravi razliku, razigrava saigrače i donosi ogromnu energiju.
Navijači su se vezali za njega, a nekako se sve pogodilo i poklopilo sa Svetskim prvenstvom u fudbalu, pa je na jednoj od utakmica publika čak skandirala Argentina, Argentina, u znak podrške toj reprezentaciji koja je igrala protiv Hrvatske.
Sve više se na utakmicama Crvene zvezde mogu videti argentinske zastave na kojima piše ime Luke Vildose, a onda je uprava crveno-belih poželela da dodatno začini tu priču.
© STRAHINJA ACIMOVICLuka Vildosa, Zvezda - Bajern, Evroliga, košarka
Luka Vildosa, Zvezda - Bajern, Evroliga, košarka - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
Luka Vildosa, Zvezda - Bajern, Evroliga, košarka
I ni manje ni više nego dovede Fakunda Kampaca koji je do nedavno delio parket sa Nikolom Jokićem u dresu Denvera.
Za tango je potrebno dvoje, a duo je kompletiran dolaskom Kampaca, pa će on zajedno sa Vildosom moći da zaigra svoju igru i donese malo magične prašine pod svodove Pionira.
Kada se na njih dvojicu doda i Nemanja Nedović, jasno je da će Crvena zvezda imati jedan od jačih trozubaca sa bekovskih pozicija u celoj Evroligi.
Sada je samo pitanje kako će njih trojicu ukomponovati Duško Ivanović, odnosno da vidimo da li će dolazak Kampaca malo promeniti ulogu u timu Vildose ili Nedovića.
„Jako mi je drago što sam ovde, nisam se dvoumio kada sam dobio ponudu Crvene zvezde. Počeo sam da pretražujem snimke utakmica, navijača, kako Luka igra, kako igra ekipa. Jedva čekam da zaigram“, rekao je Kampaco i tako pridodao još malo argentinskog šmeka crveno-belima.
Videćemo kada će Crvenoj zvezdi biti skinuta zabrana registrovanja igrača i kada će Kampaco moći da istrči na teren u novoj opremi.
Jasno je da su navijači Zvezde u potpunoj euforiji posle dolaska košarkaša ovakvog kalibra.

Kampaco najskuplji igrač srpke klupske košarke

Prema informacijama Jurohupsa, Kampaco će u Crvenoj zvezdi dobiti 1.800.000 evra do kraja sezone, što ga čini najplaćenijim igračem u istoriji naše klupse košarke. Poređenja radi, Kevin Panter u Partizanu ima 2.500.000 evra za dve sezone, dakle 1.250.000 evra po sezoni.
A, treba reći da Kampaco dobija pomenuti novac ne za celu sezonu, već za ovo što je ostalo do kraja tekuće.
Takođe, postoji opcija produžetka saradnje na još godinu dana.
Žurka može da počne.
Fakundo Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
SPORT
Zvanično: Kampaco potpisao za Zvezdu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala