Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dačić: Eliminacija uzroka bi dovela do deeskalacije situacije na KiM

© Tanjug / Zoran ŽestićIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da eliminacija uzroka poslednjih dešavanja na Kosovu i Metohiji može da dovede do deeskalacije situacije na KiM.
Jasno je šta su Srbi na KiM tražili i šta je uslov da se dođe do rešenja problema, a to je da se prestane sa povlačenjem jednostranih poteza, kako bi se nastavilo sa ozbiljnim dijalogom, da se puste uhapšeni Srbi, da nema tajnih spiskova za hapšenje, poručio je Dačić.
On je istakao da Srbi ne žele da budu deo incidenata, već deo mirnog rešenja.
„Ne može, dok se hapse Srbi i dok se odbija sprovođenje sporazuma, da se govori o novom sporazumu”, rekao je Dačić novinarima u Ministarstvu spoljnih poslova, posle sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Slovenije Tanjom Fajon.
Dačić je ponovio da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti u ovom trenutku najveća pretnja za mir i stabilnost, jer izaziva pojedinačne incidente.
Na pitanje šta će dalje uslediti imajući u vidu da je Kurti izjavio da uklanjanje barikada ne može da prođe bez žrtava, Dačić je odgovorio da su sva dešavanja na KiM posledica nepoštovanja Briselskog sporazuma.
To je uzrok svega što se dešava, uključujući i barikade koje nisu postavljene da se omete saobraćaj, već su deo političkog protesta zbog neispunjavanja i narušavanja tog sporazuma, ukazao je Dačić.
Pripadnici tzv. specijalnih snaga Kosova na severnom delu Kosovo i Metohije  - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
SRBIJA
„Međunarodna zajednica hitno da reaguje“: Zastrašujuće pretnje Kurtija i poziv na likvidaciju Srba
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala