- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Šampionski defile – kako je Argentina dočekala svoje heroje

© AP Photo / Matilde CampodonicoArgentinski navijači slave pobedu tima na Svetskom prvenstvu u Buenos Ajresu 2022.
Argentinski navijači slave pobedu tima na Svetskom prvenstvu u Buenos Ajresu 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Pratite nas
Fudbalsku reprezentaciju Argentine, predvođenu prvom zvezdom i kapitenom Lionelom Mesijem, dočekala je oduševljena publika na aerodromu u Buenos Ajresu danas u ranim jutarnjim satima, po lokalnom vremenu.
Na snimku se vidi kako se avion zaustavlja, a onda se Mesi pojavljuje na vrhu stepenica noseći trofej, što je izazvalo delirijum među okupljenima.
Po iskrcavanju iz aviona, svetski prvaci su ušli u specijalni autobus sa otvorenim krovom i prošli kroz ogroman broj navijača koji su se okupili da im požele dobrodošlicu kući.
Nedeljno finale Svetskog prvenstva na stadionu „Lusail“ između Argentine i Francuske završeno je rezultatom 3-3 posle produžetaka, a sporstki mnogi komentatori su ga nazvali jednom od najboljih utakmica svih vremena.
Mesi je dva puta pogodio mrežu rivala, uz još jedan gol Anhela Di Marije, dok je het-trik KilijanaMbapea zadržao Francusku u igri.
Posle izvođenja jedanaesteraca Argentina je pobedila Francusku rezultatom 4:3, i tako osvojila treću svetsku titulu - kraj iz bajke za 35-godišnjeg Mesija, koji je rekao da će ovo biti njegovo poslednje Svetsko prvenstvo.
Lionel Mesi proslava u Argentini - Sputnik Srbija, 1920, 20.12.2022
Katar 2022
Tri sata iza ponoći, a cela Argentina na nogama – šampioni sveta stigli u domovinu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala