- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Kosovsko iskušenje Evropske unije | Svet sa Sputnjikom

© Sputnik / Alekseй VitvickiйLogo EU na zgradi sedišta Evropskog parlamenta u Briselu
Logo EU na zgradi sedišta Evropskog parlamenta u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
Pratite nas
Kršeći sva pravila, Priština je podnela zahtev za članstvo u EU, uz ocenu da je to „istorijski dan za narod Kosova“. Ali dok neke članice Unije poput Hrvatske pozdravljaju tu odluku Prištine, pet zemalja bloka ne menja negativan stav prema samoproglašenoj kosovskoj nezavisnosti.
Hoće li EU prihvatiti kandidaturu Prištine i tako nastaviti s potkopavanjem svojih temelja?
Da li Brisel smiruje ili pali Balkan?
Zašto je u Uniji sve više nesloge oko ključnih pitanja a saglasnost se postiže samo zavrtanjem ruku onima koji i pomisle da brane svoje interese?
O stanju u EU i njenom odnosu prema Balkanu u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ govore srpski političar, nekadašnji predsednik Privremenog Izvršnog veća Kosova i Metohije Zoran Anđelković i novinar, dugogodišnji dopisnik iz Londona Siniša Ljepojević.
Emisija „Svet sa Sputnjikom“ bavi se gorućim temama iz širokog spektra društvenog i političkog života. Vodi je Tanja Trikić, a zajednički je realizuju Sputnjik i Radio Novosti. Sada u novom terminu – svakog ponedeljka.
Svet sa Sputnjikom, 19.12.2022.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala