- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruske snage u pravcu Donjecka zauzele bolje položaje, likvidirano preko 130 ukrajinskih vojnika

© Sputnik / Viktor Antonюk / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska u Donbasu
Ruska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
Pratite nas
Ruske snage su tokom prethodnog dana, zahvaljujući ofanzivnim akcijama, zauzele povoljnije položaje u pravcu Donjecka. Artiljerijskom vatrom osujećeni su neprijateljski pokušaji da izvidi položaje ruske vojske u DNR. Pored toga, ruska vojska je na području Donjecka likvidirala preko 130 ukrajinskih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Dodaje se da su uništena i dva tenka, tri borbena oklopna vozila i tri automobila.
U pravcu Kupjanska je u vatrenim dejstvima ruske artiljerije, kao odgovor na grupisanje ljudstva i vojne opreme Oružanih snaga Ukrajine u LNR, likvidirano preko 20 ukrajinskih vojnika, borbeno vozilo pešadije i dva automibila.
Na području Krasnog Limana, zahvaljujući artiljerijskoj vatri, poražene su jedinice ukrajinske vojske u LNR i uništene četiri diverzantske grupe. Likvidirano je do 70 ukrajinskih vojnika, dva oklopna borbena vozila i dav kamioneta.
U pravcu južnog Donjecka, artiljerijskom vatrom i aktivnim dejstvima ruske vojske poražena je četna taktička grupa 72. mehanizovane brigade i 108. brigada teritorijalne odbrane Oružanih snaga Ukrajine, koje su bezuspešno pokušale da napadnu ruske snage u DNR.
Ruske snage su na području naselja u DNR eliminisale dve diverzantske grupe ukrajinskih snaga.
Na ovom području je ukupno do 80 vojnika neprijateljskih vojnika ubijeno ili ranjeno, a uništena su i dva borbena oklopna vozila i tri kamioneta.
Zahvaljujući operativno-taktičkoj avijaciji, raketnim snagama i artiljeriji grupe jedinica Oružanih snaga Rusije pogođeni su privremeni punktovi 61. pešadijsko-lovačke brigade, 124. brigade teritorijalne odbrane, kao i grupe centra za specijalne operacije „Jug“ Oružanih snaga Ukrajine na području DNR i u Hersonskoj oblasti.
Pored toga, 56 artiljerijskih jedinica ukrajinskih snaga pretrpelo je poraz na vatrenim položajima, kao i ljudstvo i vojna oprema u 139 regiona.
Sredstvima protivvazdušne odbrane za prethodna 24 sata oboreno je osam ukrajinskih dronova na području naselja u LNR, DNR, Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti.
Pored toga, na području DNR, LNR i u Zaporoškoj oblasti presretnuto je šest projektila višecevnih raketnih sistema „Himars“ i „Uragan“.
U vazdušnom prostoru iznad Belgorodske oblasti oborene su četiri američke protivradarske rakete „Harm“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala