- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan nadigrao Pantere uz neverovatan pad na kraju

© Foto : ABA ligaPartizan - FMP
Partizan - FMP - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
Pratite nas
Košarkaši Partizana ostvarili su novu pobedu u ABA ligi tako što su nadigrali FMP iz Železnika sa 90:86. Odlučujuća za ovakav razvoj situacije bila je treća deonica koju su crno-beli dobili sa 28:12.
FMP je tek u samoj završnici uspeo da istopi razliku koju su crno-beli napravili i poražen je sa relativno malom razlikom u odnosu na tok meča.
Partizan je u poslednjoj deonici vodio 27 razlike, a onda je na kraju morao da strepi za pobedu. Primio je čak 39 poena u poslednjoj deonici! Neverovatno.
Najefikasniji bili su Matijas Lesor, Uroš Trifunović i Alen Smailagić sa po 14 datih poena. Kod gostiju je Stepanović je dao 17, a Bič 16.
Tako je Partizan na pobedu nad Efeson nadovezao i ovu protiv popularnih Pantera, a i na Jadranu je tim Željka Obradovića popravio utisak posle poraza od Crvene zvezde i Cedevita Olimpije.
Utisak je da je Partizan u prvom poluvremenu igrao toliko koliko mu odgovara, mada su ponovo stranci u vidu Lesora, Ledeja i Pantera morali da imaju veliku ulogu, dok su od domaćih igrača šansu dobili Vukčević, Trifunović, Anđušić i Smailagić.
Sa dobrim šutem za tri poena Partizan je uspeo da se odlepi i povede sa 10 razlike (45:35) pred odlazak na poluvreme protiv Pantera.
Upravo su Trifunović i Smailagić povukli crno-bele u nastavku, pa je FMP morao da kapitulira na ovom gostovanju.
Aleksa Avramović nije igrao ni na ovoj utakmici, ali ovoga puta zbog problema sa primicačem noge. Povreda nije teže prirode.
Fakundo Kampaco - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
SPORT
Zvanično: Kampaco potpisao za Zvezdu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala