- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Organizatori se nisu proslavili, ali tu je bio Novak da spreči nepravdu

© AP Photo / Antonio CalanniNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
Pratite nas
Iako je bilo najava, FIFA nije donela odluku da oda počast prerano preminuloj fudbalskoj legendi Siniši Mihajloviću ni uoči utakmice za treće mesto ni pred finale Mundijala, ali se tu našao najbolji srpski teniser Novak Đoković da ispravi nepravdu.
Mihajlović je preminuo u petak posle teške troipogodišnje borbe sa leukemijom i njegova smrt je žestoko pogodila ljubitelje fudbala širom sveta.
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2022
SPORT
Novak se emotivno oprostio do Mihe: Tvoj trag je neizbrisiv!
Iako je bilo govorkanja, FIFA nije odlučila da Mihajloviću oda počast minutom ćutanja pred poslednje dve utakmice Mundijala, ali se u Kataru našao Novak Đoković i na svoj način je ispravio nepravdu.
Đoković je prisustvovao finalu između Argentine i Francuske i imao je poseban omaž Mihajloviću, noseći podignutu kragnu na košulji, što je bio zaštitni znak levonogog bombardera tokom njegove igračke karijere.
Sasvim je sigurno da je njegov potez bio primećen i da je Novak morao da objašnjava zašto je to uradio, time svakome stavivši do znanja koliko je Mihajlović bio važan i da su organizatori Mundijala morali da posvete više pažnje očuvanju uspomene na fudbalsku i sportsku legendu.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
Katar 2022
Novak stigao u Katar sa podignutom kragnom – dirljiv gest u Mihinu čast
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala