- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Najdoski za Sputnjik: Miha je bio karika koja je falila Zvezdi

© Sputnik / Lola ĐorđevićKomemoracija Siniši Mihajloviću
Komemoracija Siniši Mihajloviću - Sputnik Srbija, 1920, 19.12.2022
Pratite nas
Ilija Najdoski, jedan od mnogih koji su došli da se oproste od Siniše Mihajlovića na komemoraciji na stadionu „Rajko Mitić“, prisetio se u kratkom razgovoru za Sputnjik zajedničkih dana sa Mihom u crveno-belom dresu u kom su pokorili Evropu.
Najdoski i Mihajlović bili su saigrači 1991. godine kada je Crvena zvezde osvojila Kup evropskih šampiona u Bariju.
Bivši reprezentativac Makedonije stigao je u Beograd iz prilepske Pobede 1988. godine i dočekao je Mihajlovića, koji je stigao tri godine kasnije.
Na pitanje kako je izgledao taj prvi susret i koliko je levonogom bombarderu iz Borova sela bilo potrebno da se adaptira na tako veliki klub, Najdoski je odgovorio:
„Prvo, moram da kažem da je Siniša bio divan čovek. Zadovoljstvo i čast mi je bila što sam trenirao i igrao sa njim. Još od prvog dana se on savršeno uklopio u taj tim. Slagao se sa svim igračima, nije bilo nikakvih problema. On je bio ta poslednja karika koja je falila Crvenoj zvezdi za uspeh. Gromada jedna od čoveka“, sa puno sete i zadrškom u glasu priča Ilija Najdoski.
Defanzivac koji je posle Zvezde karijeru nastavio u španskom Valjadolidu nije imao dilemu, šta mu je prva asocijacija na pomen imena Siniše Mihajlovića.
„Ona neverovatna upornost koja ga je krasila. Nikada se nije predavao, ta borba, ta hrabrost...“, rekao je Najdoski kojem su zasuzile oči i nije mogao više ni da govori.
Komemoracija Siniši Mihajloviću održana je u Beogradu i u Rimu, dok će sahrana biti u ponedeljak na Svetog Nikolu u italijanskoj prestonici.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
SPORT
„Siniša je bio motivacija tokom teških vremena u Srbiji“ – Dačić se upisao u knjigu žalosti
Komemoracija Siniši Mihajloviću - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
SPORT
„Što te nema“ i muk na Marakani – završena komemoracija Siniši Mihajloviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala