- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vojska Belorusije se nalazi u stalnoj pripravnosti

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaZajedničke vojne vežbe Rusije i Belorusije u Nižegorodskoj oblasti
Zajedničke vojne vežbe Rusije i Belorusije u Nižegorodskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
Pratite nas
Komanda beloruske vojske drži sve jedinice u stalnoj pripravnosti, izjavio je državni sekretar Saveta bezbednosti Belorusije general-potpukovnik Aleksandar Voljfovič.
On je napomenuo da se u Sredozemnom i Baltičkom moru nalazi više od 20 ratnih brodova, dve nuklearne podmornice, dva nosača aviona, kao i više od 350 krstarećih raketa na moru i kopnu, koje imaju za cilj zapadne oblasti Rusije i celu teritoriju Belorusije.

„U skladu sa tim informacijama mi planiramo odbranu naše zemlje i jedinice Oružanih snaga držimo u pripravnosti. I predsednik lično kontroliše stanje jedinica“, rekao je Voljfovič televiziji „Belarus 1“.

Prošle nedelje je pored granice sa Belorusijom održano oko pet vežbi na teritoriji Poljske, Litvanije i Letonije. Neposredno pored granica Belorusije se nalazi deset bataljona taktičkih grupa koje su u stalnoj pripravnosti.
„Mi svoje taktičke grupe moramo da držimo u pripravnosti i da ih proveravamo kako bismo bili sigurni da će naše Oružane snage biti spremne da uzvrate i brane teritoriju Republike Belorusije“, podvukao je beloruski general.
Ranije je državni sekretar beloruskog Saveta bezbednosti istakao da su borbene snage Belorusije spremne da reaguju na tešku vojno-političku situaciju u istočnoevropskom regionu.
Oklopna vozila beloruske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 13.12.2022
RUSIJA
Iznenadna provera gotovosti vojske Belorusije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala