- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

RPC nastavlja dijalog sa Vatikanom - sve će zavisiti od političke situacije u svetu

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaPatrijarh Moskovski i sve Rusije Kiril i papa Franja
Patrijarh Moskovski i sve Rusije Kiril  i papa Franja - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
Pratite nas
Ruska pravoslavna crkva vodi dijalog sa Vatikanom, ali budući odnosi će zavisiti od političke situacije u svetu, rekao je zamenik šefa odeljenja za odnose sa medijima RPC Vahtang Kipšidze.

"Mi, koliko je to moguće, nastavljamo dijalog sa Vatikanom, imamo kontakte, kojima rukovodi odeljenje za spoljne crkvene odnose. Ali mislim da će svaka perspektiva ovih odnosa zavisiti od opšte političke situacije u svetu“, rekao je on televiziji "Solovjov lajv".

Vahtang Kipšidze je precizirao i da na Zapadu postoje velike katoličke zajednice, organizacije i pokreti koji „gaje veoma jake simpatije prema Crkvi i Rusiji“.
Prema njegovim rečima, izvinjenje Vatikana zbog izjava pape Franje o Čečenima i Burjatima može biti povezana sa stavom Rusije o zaštiti tradicionalnih vrednosti.
"Mislim da analitičari koji rade u Vatikanu nisu mogli da ne primete negativnu reakciju koja je postala univerzalna u našem društvu", istakao je Kipšidze.
On smatra da je svoju ulogu odigrala i "naša odlučnost koju smo pokazali u odbrani zajedničkih tradicionalnih vrednosti".
Vatikan - Sputnik Srbija, 1920, 15.12.2022
RUSIJA
Vatikan se izvinio Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala