- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Ognjen Janković, „Beogradski sindikat“: Od Prizrena ne odustajemo - čekaćemo kao Jevreji /video/

© SputnikMaša Radović i Ognjen Janković
Maša Radović i Ognjen Janković - Sputnik Srbija, 1920, 18.12.2022
Pratite nas
Prizren će biti i u duhovnom i u praktičnom smislu sve bliži svojoj suštini, a to je stara prestonica Srbije i nešto što je neodvojivi deo naše duše, našeg kolektivnog bića. Od Prizrena nikada ne treba odustati. Ako su Jevreji mogli da čekaju po legendi hiljadu godina, možemo mi i duže ako treba, kaže Ognjen Janković za Sputnjik.
Član grupe Beogradski sindikat, Ognjen Janković gostujući u emisiji „Maša i ...“ otkrio je koliko je 2022. godina bila inspirativna za stih, koji sistem u svetu najviše laže, ali i hoće li rujna zora konačno svanuti u Crnoj Gori.
Aludirajući na stihove pesme „Ljubav u inat“ Ognjena smo pitali do kada će NATO inkvizitor uzimati danak, na šta on odgovara:
„Mi smo okruženi NATO zemljama. Države samo jure da postanu članice NATO. To je za Srbiju nemoguće. Mi ne možemo da zaboravimo šta se nama dogodilo, ali opet sa druge strane verujem u pametnu diplomatiju. U tom NATO savezu imate i Kurtu i Murtu. Predviđam da će se sam taj savez u nekom trenutku redefinisati ili raspasti. Ne može da se trpi toliko različitosti u tom jednom loncu. Očekujem da će jednog dana doći neka vrsta ljudskog izvinjenja, barem od tih zemalja koje su inicirale bombardovanje“.
„Maša i ...“je emisija portala Sputnjik Srbija u kojoj novinarka Maša Radoviću formi kratkog video-intervjua razgovara sa poznatim ličnostima iz sveta politike, kulture, sporta... Emituje se svake druge nedelje u 19.00.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala