- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Svi znamo tačan odgovor

© AP Photo / Andrew MedichiniSiniša Mihajlović
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2022
Pratite nas
Pojavljuju se mnogi trendovi, posebno na društvenim mrežama. Tako je sve više pitanja na Tviteru koja imaju za cilj sa skupe brdo komentara. Jedno od njih je, ipak, zagolicalo oko. „Rezultat utakmice je 0:0. U toku je 92. minut. Vaša ekipa ima slobodan udarac sa 25 metara od koga vam život zavisi. Kome biste poverili da ga izvede?", glasilo je pitanje.
Da se dobro zamisliš...
Da vidimo prvo šta kažu komentari... Prvi odgovor - Mejson Maunt. Jasno, javljaju se Englezi sa svojim osećajem za humor. Neozbiljno. Idemo dalje.
Roberto Karlos?
Hm, imao je Brazilac neverovatnu levu nogu, sećamo se i one njegove kifle protiv Francuske za sva vremena. Ali, verovatno bi posle onih sitnih koraka prišao lopti i poslao je sedam metara preko gola.
Žuninjo?
Još jedan Brazilac. Kakav je to izvođač slobodnih udaraca bio. Mogao je sa 40 metara da pošalje takvu lelujavu loptu koju tri golmana ne bi odbranila. Ipak, kada bolje razmislimo, možda bi za njega to bilo preblizu. Pogodio bi živi zid. Da, sigurno. I on otpada.
Dejvid Bekam?
O, da. Jedan od najboljih u istoriji kada su slobodnjaci u pitanju. Mada, ipak bolje ne on. Znaće da je u prvom planu malih ekrana, možda mu frizura bude važnija od samog udarca.
Ronaldinjo i Lionel Mesi?
Svetska klasa u igri, svetska klasa u slobodnjacima. Ali, nedovoljno dobri da im život podarimo u ruke.
Ko još dolazi u obzir?
Ziko?
Ne.
Zidan?
Ne.
Maradona?
Ne.
Pirlo?
Ne.
Bađo?
Ne.
Rožerio Seni?
Ne.
Čilavert?
Ne.
Kristijano Ronaldo?
Ne.
Pa, ko onda?
Recimo da taj neko mora da ima herca više nego svi prethodni. Taj neko mora da bude bezobrazniji od svih prethodnih. Taj neko mora da bude hrabriji od svih navedenih. Taj neko mora da bude veći šmeker od svih nabrojanih. Taj neko mora da ima osećaj u nozi bolji nego svi prethodni. Taj neko mora da bude najbolji kada je najvažnije, kada se lomi.
Ne postoji niko ko bi to bolje uradio od Siniše Mihajlovića.
On bi pogodio i sačuvao vam život. Pravo u malu mrežicu. Golman ne bi video loptu. Budite sigurni u to.
Hajde sada da postavimo mi jedno hipotetičko pitanje: Možete li da zamislite nekoga za koga biste rekli da je jači od betona, da ima više života u sebi, da bi mogao volu rep da iščupa i pobedi i najgoreg neprijatelja, smrt ili najtežu bolest?
Bilo bi lako pronaći listu strongmena, boksera, ultimejt fajtera, ljude koji trče po 300 kilometara u cugu, koji mogu da preplivaju okean uzduž i popreko, da se popnu na Mont Everest bez pomoći šerpasa...
Ali, niko ne bi bio takav šmeker.
Niko ne bi bio toliko namazan.
Niko ne bi bio toliko bezobrazan.
Niko ne bi bio tako hrabar kao naš Miha.
I pored svega, ovako da se završi...
Nek mu je večna slava.
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
SPORT
„Siniša, uvek ćeš biti pobednik" – dirljiva poruka premijerke Italije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala