- Sputnik Srbija, 1920
Katar 2022
Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. godine održava se u Kataru, pratite sva dešavanja sa najvećeg fudbalskog takmičenja uz Sputnjik sport.

Ko(lo) je francusko čudo – liči na Anrija, odrastao s Mbapeom

© AP Photo / Manu FernandezRandal Kolo Muani, Francuska
Randal Kolo Muani, Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 17.12.2022
Pratite nas
Fudbalski svet bio je impresioniran u sredu uveče kada su rezervisti Francuske Randalu Kolo Munaiju bile dovoljne samo 44 sekunde da se upiše u strelce na Mundijalu u Kataru.
Sjajno je pratio akciju i šut Kilijana Mbapea i odbitak smestio u mrežu marokanskog gola.
Poziv u nacionalni tim bila je nagrada za impresivne partije u Bundesligi u dresu Ajntrahta, gde je visoki napadač eksplodirao minule jeseni. Postigao je devet golova i upisao 11 asistencija na 27 nastupa ove sezone.
Visoki napadač je ponikao u Nantu, ali je bundesligaš iskoristio to što mu je isticao ugovor i doveo ga za džabe, bez obeštećenja. Letos je potpisao ugovor sa Ajntrahtom na pet godina i brzo pokazao da će biti dostojan zamenik zemljaka Sebastijana Alea koji je bio božanstvo u Frankfurtu.
© AP Photo / Francisco SecoRandal Kolo Muani, Francuska
Randal Kolo Muani, Francuska - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Muanija novinari često porede sa Tijerijem Anrijem. Kažu da ih je Randal, kao i legendarni napadač Francuske, impresionirao brzinom i driblinzima, čak i igrom na krilu koja nije karakteristična za centafora. Obojica su visoki oko 187 santimetara i po građi dosta liče.
Kolo Muani ima specifičan stil driblinga i izrazitu brzinu koja je na početku karijere bila zaštitni znak Anrija. Poseduje i onaj čuveni bezobrazluk koji često ume da iznervira nemačke defanzivce.
„Randal ima mnoge kvalitete. Dobar je strelac, dosta trči, poprilično se nameće u napadu. Zahvalan igrač“, tvrdi Didije Dešan, selektor Francuske.
Familija Kolo Muanija je poreklom iz Konga, ali je Randal rođen u Bondiju, u predgrađu Pariza. U tom gradiću je odrastao i Kilijan Mbape, koji je rođen samo 15 dana posle Kolo Muanija. Bondi je, inače, poznat kao rasadnik fudbalera pošto su tamo odrasili i Žonatan Ikone i Vilijam Saliba.
© AP Photo / Manu FernandezFrancuska
Francuska  - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Zanimnjivo je da Kolo Muani ima bolji međusobni skor u odnosu na Mbapea. Igrali su pet puta jedan protiv drugog i Randal se radovao u tri navrata. Postigao je tri gola i zabeležio asistenciju protiv Mbapea.

Brz je, snažan, dobar dribler i ume da pogađa gol. Za nas radi stvarno veliki posao“, ocenio je Oliver Glazner, trener Ajntrahta.

Zanimljivo je da Kolo Muani nije hteo da podigne slušalicu kada ga je Didije Dešan zvao u nacionalni tim za put u Katar posle povreda Nkunkua i Benzeme.

„Nisam odmah odgovorio na poziv. Tek na drugi sam se javio i čuo se direktno sa selektorom Dešanom. Rekao mi je da što pre dođem u kamp reprezentacije“, otkrio je Randal.

Sa 24 godine Randal Kolo Muani ima priliku da uđe u istoriju. Njegov gol od 44 sekunde nije najbrži ikada na mundijalima, ali će i to preboleti ukoliko Francuska u nedelju savlada Argentinu u finalu Svetskog prvenstva.
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
SRBIJA
Zašto se novi Nacionalni stadion u Srbiji ne bi nazvao po Siniši Mihajloviću
Maroko - Portugalija - Sputnik Srbija, 1920, 16.12.2022
Katar 2022
Od anonimusa do zvezde – „preorao“ je teren i čekaju ga milioni!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala